fbpx

Razie a poliției după culegători de fructe de pădure și ciuperci VIDEO

Polițiștii, însoțiți de jandarmi, au făcut razie în pădurile de pe raza comunei Măguri-Răcătău și au amendat mai mulți culegători de fructe de pădure și ciuperci. De asemenea, au confiscat 200 kg de fructe și 30 kg de ciuperci.

Peste zece poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj având sprijinul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, au efectuat controale pe raza localităţii Măguri Răcătău, județul Cluj și pe traseul forestier Măguri – Dobrușu – Dorna – Steaua – Rotundu – Irișoara – Răcătău, fiind identificate mai multe tabere de culegatori de fructe de pădure.

De asemenea, au fost oprite în trafic şi controlate 29 autovehicule și au fost legitimate 89 persoane. Pentru neregulile constatate poliţiştii au aplicat 29 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 15.000 lei.

Poliţiştii au dispus confiscarea cantităţii de peste 200 kg fructe de pădure, peste 30 kg. ciuperci, peste 25 metri cubi lemn rotund răşinoase, 1 motofierăstrău şi 2 topoare, în valoare de peste 11.000 lei.

Comments

comentarii

7 comentarii

 1. Cantitatea de ciuperci,fructe,lemne,etc le putea confisca un singur politist nu un batalion de politsti si jandarmi.

  • ACESTI CULEGATORI ITI DA CU SECUREA IN CAP DACA II INTREBI DE UNDE VIN SI CE CAUTA PE ACOLO.ADEVARATII PROFITORI SINT CEI CARE CUMPARA PE SUME DERIZORII ACESTE FRUCTE, CARE NU PLATESC IMPOZITE LA STAT.ACEASTA ACTIVITATE DESFASURATA LA NIVEL NATIONAL, DACA AR FI BINE ADMINISTRATA AR ADUCE MULTI BANI LA BUGETUL STATULUI.STITI CIT CISTIGA UN CULEGATOR 8000-9000 LEI PE SEZON.UN INTERMEDIAR CISTIGA INCA O DATA CEL PUTIN ACEASTA SUMA, PE CAP DE CULEGATOR.

 2. Puteti va rog sa lamuriti cititorii cu privire la ilegalitatea culegerii de zmeura din paduri? Multumesc.

  • După cum se poate vedea spre sfârșitul filmării, cei sancționați de polițiști au cules dintr-un loc interzis, aflat în proprietatea comunei Albac. În principiu. e ilegal să culegi de pe proprietăți private

   • Inseamna ca de nicaieri nu mai putem culege o ciuperca, ce nu e in proprietate particulara se afla in proprietatea statului, nu? Comuna Albac nu este entitate privata!

    • Din proprietatile statului se pot culege, e domeniu public (restrictii se aplica daca domeniul apartine unei societati de stat, daca e o rezervatie naturala, daca e vorba de anumite arii protejate, daca e vorba de plante protejate sau activitati interzise prin lege etc.)
     Daca ati beli bine ochii la panou, veti vedea ca e vorba de proprietatea S.C. Ocolului Silvic Horea Apuseni S.R.L.. Asta e o societate a statutlui (respectiv a consiliului local Albac) si are dreptul la proprietate ca orice alta societate din Romania.

     Oricum, voi aveti obligatia de a cunoaste legea si mai mult atunci cand va exprimati liber in public.

 1. Pingback: Razie a poliției după culegători de fructe de pădure și ciuperci VIDEO

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina