fbpx

Răsturnare de situație: CA Cluj anulează închiderea procedurii insolvenței Tower

Curtea de Apel Cluj a admis recursul creditorului Studium Green SRL și a casat sentința Tribunalului Specializat din ianuarie, prin care se închidea insolvența afacerii imobiliare Tower.

Solutia pe scurt: ”Admite recursul declarat de recurenta Studium Green SRL împotriva sentinţei civile nr. 34 pronunţată la data de 13.01.2021 în dosarul nr. 3497/1285/2011 al Tribunalului Specializat Cluj, pe care o casează, în tot, în sensul că: Respinge cererea de închidere a procedurii de insolvenţă a debitoarei Sterling International Development SRL. Decizia este irevocabilă. Pronunţată în şedinţa publică din 05 aprilie 2021.”

Sterling International Development SRL este fosta Tower Development, firma lui Mihai Chezan cu care se asociase în 2007 USAMV pentru a construi blocuri turn pe Calea Florești. Ruina de la fața locului se poate vedea și azi. În Raportul final al lichidatorului  se arată că  ”nu s-au propus distribuiri către creditori …a rămas de achitat întreaga masa credală a debitoarei” și că arhiva societății nu a fost de găsit! (Detalii AICI)

Avocatul Marian Bota de la SCA Budușan și Asociații, care reprezintă Studium Green, a explicat pentru Clujust cum s-a ajuns la decizia Curții de Apel Cluj. Dosarul s-a închis la Tribunalul Specializat pe ideea că nu există bunuri ale societății Sterling. Numai că într-un dosar aflat pe rol la ÎCCJ, în care se judecă anulrea contractului cu USAMV, Sterling a facut cerere reconventionala pe motiv ca a investit in contructii si cere aproximativ 3 milioane lei, susținând că sunt constructori de bună credință. Iar dosarul de la ÎCCJ este suspendat pana se judeca alt dosar în care USAMV cere demolara. Astfel, instanța Tribunalului Specializat se pare că a uitat de dosarul de la ICCJ când a închis insolvența Tower. Lichidatorul a spus la Curte ca nu sunt șanse în dosarul de la ÎCCJ.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina