fbpx

Rareș Bogdan anunță că PNL va depune plângere penală împotriva lui Meleșcanu

Viitorul europarlamentar Rareş Bogdan a anunțat că PNL va depune, miercuri dimineață, plângere penală pe numele ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu pentru modul în care a fost organizat scrutinul în diaspora.

“Estimările sunt că în cazul în care funcţiona cum trebuie procesul electoral am fi avut între 700.000 şi un milion de voturi”, a spus Rareş Bogdan, citat de Stiripesurse.ro. Acesta a acuzat “blocarea cu premeditare a procesului electoral”, în condiţiile în care votul arată că opoziţia a avut majoritatea voturilor cetăţenilor români din Diaspora.

“Nu au nicio scuză pentru blocarea votului şi revenim cu solicitarea de demisie imediată a ministrului Afacerilor Externe Teodor Meleşcanu”, a spus Rareş Bogdan, anunţând că PNL depune miercuri dimineaţă o plângere penală pe numele acestuia.

El a mai spus că românii au fost “umiliţi” şi luaţi pe sus din secţii de votare în care nu au mai ajuns să-şi exprime opţiunile, în străinătate.

“Cer tuturor parlamentarilor responsabili să treacă de urgenţă la deblocarea iniţiativei legislative introdusă de PNL cu privire la votul prin corespondenţă şi votul electronic, iniţiativă care a fost trântită în Senat şi care se află în Comisia juridică, la Camera Deputaţilor, for decizional

Este obligatoriu ca votul electronic şi votul prin corespondenţă să fie introdus în procesul electoral, iar în cazul votului prin corespondenţă trebuie să se întâmple încă de la alegerile prezidenţiale” a spus spus reprezentantul PNL.

Rareș Bogdan a mai spus că PNL solicită de urgenţă demisia ministrului Teodor Meleşcanu.

Art. 385 din Codul penal –  Împiedicarea exercitării drepturilor electorale

(1) Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Cum s-a votat și cum nu s-a putut vota în diasporă se poate vedea mai jos

Comments

comentarii

Lasă un răspuns