fbpx
Ana Maria Nedelcu (sursa foto dcnews.ro)

Rar: Parchetul contestă arestarea provizorie a unei românce în vederea extrădării

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a anunțat că va contesta încheierea de astăzi a Curții de Apel, prin care Ana Maria Nedelcu a fost arestată provizoriu în vederea extrădării în Canada.

”Prin încheierea din data de 13.04.2016, pronunţată în dosarul nr. 2559/2/2016/a1 înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I-a Penală, instanţa investită cu soluţionarea cererii de extrădare formulată de autorităţile canadiene pe numele persoanei extrădabile NEDELCU ANA MARIA a dispus arestarea provizorie a acesteia, pe o perioadă de 30 de zile, de la data efectivei arestări, în vederea extrădării către autorităţile judiciare din Canada.

Având în vedere faptul că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti nu a solicitat arestarea provizorie a persoanei extrădabile NEDELCU ANA MARIA, apreciindu-se că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru luarea măsurii arestării provizorii şi pentru admiterea cererii de extrădare, raportat la infracţiunea corespondentă din legislaţia penală română, împotriva încheierii pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti s-a formulat contestaţie în conformitate cu dispoziţiile art. 43 alin. 9 din Legea nr. 302/2004 republicată privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală., se arată în comunicatul Ministerului Public.

Ana Maria Nedelcu a fugit in Romania, dupa ce si-a luat, spune ea, copilul de 7 ani din mainile unui tata abuziv. Statul canadian a cerut insa extradarea ei, cu gandul sa o traga la raspundere. Ea ar putea ajunge la inchisoare pentru urmatorii 10 ani, daca autoritatile canadiene o vor gasi vinovata.

Femeia recunoaste ca a fugit din Toronto cu baietelul sau si a venit in Romania, acum 2 ani. A plecat, spune ea, pentru ca erau amandoi victime ale violentei domestice. Atat ea, cat si copilul fusesera agresati de cel care acum isi vrea fiul inapoi cu orice pret. Femeia sustine ca autoritatile canadiene nu au luat acuzatiile in serios. Asa ca a plecat. Canadianul a dat-o insa in judecata, incercand prin orice mijloace sa obtina copilul.

Cazul femeii a fost larg dezbătut în presa din România. Ana Maria Nedelcu susține că, în anul 2001, a emigrat în Canada și s-a stabilit în Montreal, iar în 2009 l-a cunoscut pe Maximo Sierra Munoz, de origine dominicană, cu care a avut un băiețel pe nume Anthony. Ea mai spune că s-a despărțit de bărbat înainte de a naște, deoarece acesta nu avea un loc de muncă, era violent și o bătea.

În anul 2013, Ana Maria Nedelcu susține că a primit o ofertă de muncă în Toronto, astfel încât a decis să se mute din Montreal. Maximo Sierra Munoz a obținut în instanță tutela comună, iar peste un an femeia a decis să plece în România, după ce copilul i-a relatat că a fost lovit în mai multe rânduri de tatăl lui.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns