fbpx

PSD Cluj și-a lansat candidații la alegerile locale. Aurelia Cristea: ”Acest primar este o primăriță!”

PSD Cluj și-a lansat, sâmbătă, 11 mai, candidații pentru alegerile locale 2024 la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca. Au ținut discursuri candidații la primării și la Consiliul Județean, dar și profesorul Vasile Dîncu, care candidează pentru Parlamentul European, el fiind și cel care a ales candidații la locale.

La eveniment au fost prezenți sute de membri ai filialei județene și candidații pentru primării, consilii locale și consiliul județean.

Aurelia Cristea, candidat pentru funcția de primar al Clujului, a declarat că prin proiectul pentru oraș, PSD își propune să îndrăznească mai mult și s-a declarat încrezătoare că echipa pe care o are în spate va duce social democrația clujeană mai departe.

”Suntem uniți pentru Cluj. (…) Ne aflăm într-un moment de cotitură, pentru Cluj, Clujul merită mai mult.

Niciodată prăpastia dintre oameni și viziunea administrației nu a fost mai mare aici. Pentru tot mai mulți clujeni, orașul nostru a devenit tot mai scump și mai ostil.

Tinerilor le este tot mai greu să trăiască în Cluj-Napoca din cauza costurilor mari, a prețurilor exagerat de mari ale locuințelor, e neprietenos pentru tinerele familii, nu sunt suficiente creșe și grădințe în proximitatea lor.

Vârstnicii sunt tratați ca cetățeni de mâna a doua. (…) Orașul este blocat în trafic, de birocrație și de betoanele excesive și a devenit un oraș irespirabil.

Orașul nostru nu mai poate continua așa, e timpul să trecem la un alt nivel. Vrem un Cluj mai bun.

Pentru mine, Clujul este calitate, calitate umană, aer mai curat și o economie modernă, transport public eficient, bazat pe energie verde. Suntem un oraș al oamenilor cu bun simț.

Primarul Clujul trebuie să fie caracterizat prin consecvență, civism și curaj, iar acest primar este o primăriță”, a spus Cristea în discursul său.

Candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, Alexandru Cordoș, a afirmat că în ultimii ani s-au pierdut legăturile dintre oameni și administrațiile publice.

Acesta a susținut că județul Cluj are nevoie de o companie publică de transport în comun în parteneriat public-privat, dar și de centre medicale și farmacii în sate, centre de recoltare pentru analize de sânge, de parcuri industriale, care vor crea locuri de muncă.

”Clujul este confiscat de orgolii politice și noi avem misiunea să construim comunități. Putem reda Clujul oamenilor, dar trebuie să o facem împreună. Putem construi un Cluj mai bun. Vom fi învingători”, a transmis Cordoș.

 

Președintele PSD Cluj, senatorul Vasile Dîncu, candidat la europarlamentare, a spus: ”Nu cred că România este o țară mică, nu suntem o putere de mâna a doua și trebuie să ne câștigăm dreptul de putere regională importantă. (…) Trebuie să mergem înainte cu reforma statului, este nevoie de regionalizare, de desccentralizare. România nu se rupe prin faptul că refacem puterile locale. (…)

Va trebui să transformăm România într-un subiect important al politici internaționale, să renegociem cotele APIA, pentru țăranii noștri, să renegociem fonduri de coeziune și deficitul bugetar.

Mă interesează să reprezint Transilvania, care este într-o continuă agresiune din partea iliberalismului lui Orban și altora care văd un paralelism etnic. Transilvania este parte a României, este locomotiva României, mă interesează să fiu ambasadorul Clujului la Bruxelles”, a mai spus Dîncu.

Potrivit acestuia, Clujul simte, prin noua generație. nevoia de stânga, oamenii nu mai vor să vadă sărăcie în jurul lor și a și-a exprimat încrederea că stânga va recâștiga Transilvania.

Liderul PSD Cluj s-a referit și la Grupul de la Cluj despre care a spus că era vocea conștiinței împotriva celor care foloseau politica doar pentru sine, vocea constiinței împotriva lașității din politică.

”Cât timp politica românească va avea oameni slabi și demagogi, acest lucru va naște atitudini care seamănă cu ceea ce a însemnat Grupul de la Cluj”, a conchis Vasile Dîncu.

Evenimentul s-a încheiat cu toți candidații de pe scenă în picioare pe muzica vestitei trupe rock AC/DC.

(Cod mandatar financiar 21240002)

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns