fbpx

PSD Cluj reclamă o convocare ilegală a consilierilor județeni la ședință extraordinară

Consiliul Județean Cluj a anunțat ședință extraordinară a deliberativului județean, ce va avea loc astăzi, de la ora 13, pe tema Aeroportului Cluj. PSD Cluj reclamă modalitatea ”neobișnuită și ilegală” prin care consilierii județeni au fost convocați.

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare este un singur punct: ”Proiect de hotarare pentru modificarea hotărârii Consiliului Judetean Cluj nr. 220/2017 privind numirea Consiliului de administratie al Aeroportului International Avram Iancu Cluj R.A”. Însă pe site-ul CJ este doar titlul proiectului nu și conținutul acestuia.

Potrivit reprezentanților PSD Cluj, convocarea nu este însoțită de  materialele care urmează a fi dezbătute.

„Executivul Consiliului Județean Cluj încală legea și regulile de bun  simț și pune atât instituția într-o ipostază neplăcută, cât și pe  consilierii județeni care nu au timpul necesar și prevăzut de lege  pentru a studia documentația, din cauza unor vendete personale pe care  dl. Alin Tișe le întreține cu mai mulți directori din subordinea  instituției. Îi solicităm lui Alin Tișe să respecte legea, să convoace legal ședința extraordinară și să-i informeze pe consilierii județeni cu  materialele care urmează a fi dezbătute” a declarat președintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra.

„Potrivit prevederilor art.94 alin. 2 și 3 din legea administrației  publice locale nr.215/2001 republicată și modificată convocarea unei  ședințe extraordinare de Consiliu Județean se face în scris, cu cel  puțin 3 zile înainte, împreună cu materialele care urmează a fi  dezbătute în respectiva ședință (proiecte de hotărâri, expunerea de motive a fiecărui proiect), la solicitarea președintelui Consiliul  Județean, a unei treimi din consilierii județeni sau a Prefectului în  situații excepționale.

Nu este pentru prima dată când dl. Alin Tișe înțelege să convoace o  ședintă extraordinară sau ordinară fără a avea toate proiectele de hotărâre, proiecte care în multe cazuri erau comunicate chiar și cu 30 minute înainte de sedința de Consiliu Județean. De asemenea, la Comisia  Juridică de foarte multe ori nu aveam toate proiectele hotărârilor de pe ordinea de zi!” a declarat consilierul județean Vladimir Mătușan, vicepreședinte PSD Cluj.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina