fbpx

Proiectul de lege privind digitalizarea avocaturii a fost retras din Senat!

În urma numeroaselor critici, senatorul PNL Daniel Fenechiu, vicepreședinte UNBR, a anunțat retragerea proiectului de lege privind serviciile profesionale ale avocaților în format electronic.

”Cererea de retragere din circuitul legislativ a Propunerii legislative privind serviciile profesionale efectuate de avocat in format electronic- B47/2023, a fost inregistrata la Biroul Permanent al Senatului. Dupa ce Biroul Permanent va lua act de cerere propunerea va fi retrasa si arhivata!”, a postat Fenechiu.

De asemenea, Fenechiu și-a motivat melodramatic decizia de retragere: ”In viata, uneori nu conteaza nici ce vrei cu adevarat, nici bunele intentii..Ceea ce conteaza este ce cred ceilalti despre ce vrei sa faci tu..Uneori apreciezi perceptia publica ca fiind corecta…Alteori, nu…Intotdeauna insa regula democratiei spune ca atunci cand mai multi iti spun ca gresesti decat cei care iti spun ca procedezi bine, trebuie sa tii cont de parerea majoritatii..

Asta am facut si eu..Chiar daca am convingerea ca Propunerea legislativa privind serviciile profesionale efectuate de avocat in format electronic (B47/2023)-elaborata de un grup de colegi din Grupul pentru digitalizarea profesiei, desemnati de UNBR, impreuna cu specialistii MCID si inregistrat la Senat sub semnatura mea si a mai multor parlamentari care pretuiesc profesia de avocat- aducea beneficii serioase avocatilor si justitiabililor si ca toate obiectiile intemeiate ale colegilor puteau fi remediate in procedura parlamentara, dupa discutarea lor in Consiliul UNBR de la Craiova din 17-18 martie, am inteles sa renunt la sustinerea propunerii…”

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns