fbpx
Co-presedintele PNL Alina Gorghiu participa la lansarea oficiala a candidatilor PNL, pentru alegerile locale, vineri 8 Aprilie 2016, la Sala Thalia din Sibiu.

Proiectul de lege cu executarea pedepselor la domiciliu, marca Alina Gorghiu, a fost respins definitiv

Proiectul de lege ce prevedea executarea la domiciliu a pedepsei închisorii, cu care s-a făcut de râs senatorul PNL și avocat Alina Gorghiu, a fost respins definitiv în Parlament.

Camera Deputaţilor a respins, astăzi, în unanimitate, proiectul privind executarea la domiciliu a pedepsei închisorii şi supravegherea prin brăţară electronică, iniţiat de senatorul PNL Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

S-au înregistrat 305 voturi pentru respingere, iar un deputat nu a votat.

Proiectul prevedea că pedepsele mai mici de 7 ani  pot fi executate la domiciliu, sub supraveghere electronică.  Propunerea legislativă fusese adoptat de Senat în şedinţa din 31 martie. Camera Deputaților a fost cameră decizională.

„Vor exploda infracțiunile economice, pentru că în cazul lor nu se dau pedepse foarte mari, mai ales dacă inculpatul alege să recunoască și acoperă prejudiciul. Dacă cu eforturi mari am prins un mare afacerist, el va avea certitudinea că scapă de închisoare. Să nu mai vorbim de efectul descurajator pe care l-ar avea asupra procurorilor. Cine o să se înhame la asemenea riscuri, când știi că inculpatul nu va face o zi de închisoare? O să ne râdă infractorii în nas. Nu cunosc nicio țară civilizată cu un astfel de sistem de executare a pedepsei.”, a declarat un magistrat pentru Radio Europa Liberă.

Nici Ludovic Orban nu a susținut proiectul de lege. Vezi aici ce a declarat despre el.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina