fbpx

Procuror de la Parchetul local Cluj-Napoca, cercetat disciplinar pentru comportament inadecvat

Inspecția Judiciară a înaintat Secției pentru procurori în materie disciplinară din cadrul CSM acțiune disciplinară împotriva procurorului Laura Grădină de la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca.

Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie judiciară pentru procurori au dispus exercitarea acţiunii disciplinare faţă de Laura Grădină procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj – Napoca, pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. c)  – „atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii ” din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată şi modificată.

”În motivarea acţiunii disciplinare s-a reţinut că procurorul, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin afirmaţiile, expresiile şi tonul folosit, a manifestat un comportament incompatibil cu onoarea şi demnitatea profesiei de magistrat.”, precizează Inspecția Judiciară.

Laura Valentina Grădină a fost numită procuror prin decret prezidenția în februarie 2013. Mai mulți avocați consultați de Clujust.ro spun că aceasta ”este zeflemitoare și cu inculpații, și cu părțile vătămate și cu avocații”. De asemenea, unii avocați au precizat că dă soluții contradictorii în dosare similare.

Ultima declarație de avere afișată pe site-ul CSM, din 2013, arată că Laura Grădină și-a făcut stagiatura la Parchetul din Adjud, județul Vrancea. Surse judiciare spun că de o lună procuroarea a avansat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea magistratului în cauză.

Comments

comentarii

Un comentariu

  1. Pingback: Pe procurorul Florin Magyar nu-l mai încape Clujul – In-Just Romania

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina