fbpx
Acasă » DIVERSE » Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, “pișcă” Clujul lui Boc

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, “pișcă” Clujul lui Boc

Cu ocazia inaugurării unui centru comercial din Baia Mare, primarul Cătălin Cherecheș a ”pișcat” Clujul lui Boc: ”Ca să înțelegeți unitatea de măsură: Clujul are 120 de milioane de euro și Baia Mare 220 de milioane de euro”

”Am avut onoarea să particip miercuri, 5 decembrie 2018, la inaugurarea Carrefour în incinta noului centru comercial din orașul nostru, Baia Mare Value Centre. Pentru cei care nu înțeleg de ce sunt importante astfel de investiții, am să explic pe scurt ce reprezintă pentru noi, băimărenii, faptul că s-a investit într-un astfel de centru, aici.

Îmi exprim satisfacția că o zonă degradată a municipiului Baia Mare, chiar contaminată, a fost readusă comunității. Am satisfacția că am avut inspirația ca această zonă, începând cu 1 ianuarie 2019, să fie integrată într-o categorie de impozitare superioară, având în vedere faptul că nu este doar un teren aici, ci și clădiri, autoritatea locală va avea de câștigat. Am toată încrederea că dinamismul pe care l-a avut autoritatea locală în a acorda certificat, respectiv autorizație de construire, se va regăsi și în dinamismul pe care cei care activează aici și-l vor oferi către comunitate.

Sunt convins că vom găsi aici și o platformă pentru deșeuri reciclabile pe care acum nu o găsim. Îmi doresc foarte mult să respectăm prevederile legale și când folosim numele municipiului Baia Mare să cerem acordul comunității și al autorității locale pentru asta. Am toată satisfacția pentru că cei de la Carrefour au făcut acest pas important și mă bucur că astfel de companii care înțeleg ce este implicare socială și comunitate se regăsesc în municipiul Baia Mare.

O altă chestiune importantă este cea simbolică legată de investițiile pe care le derulează Municipiul Baia Mare pe Programul Operațional Regional, respectiv proiectele care vor intra în derulare începând cu data de 1 ianuarie 2019. Baia Mare are un portofoliu de 220 de milioane de euro. Ca să înțelegeți unitatea de măsură: Clujul are 120 de milioane de euro și Baia Mare 220 de milioane de euro. Tot așa simbolic vorbind, peste vreo 3 ani, când va întreba cineva unde e Carrefour, o să spunem că e la capătul Bulevardului de Vest, pentru că aici este exact capătul bulevardului care va uni Bulevardul București de la Independenței și vom genera o nouă zonă de dezvoltare atât la nivel de servicii, cât și la nivel industrial. O bună perioadă de timp lucrurile aici au fost într-un mixaj nefericit din punct de vedere urbanistic, respectiv a funcționării lucrurilor pentru comunitate.

Vreau să le mulțumesc băimărenilor care au muncit aici, la ridicarea acestui mall, 6 luni. Și mă refer aici de la societățile comerciale care au doar nume și nu au suflet și până la fiecare muncitor care a tras pe acest șantier, dorind ca prin acest exemplu să înțeleagă și investitorii, cum ar fi Prime Capital, că nu trebuie să mergi la Cluj, București, Timișoara și să aduci niște băieți deștepți care să facă organizările de șantier și să disperseze contractele pe care le au în derulare sub alți antreprenori locali, încasându-și într-un fel profitul, ci să se orienteze înspre cei care au capacitatea în comunitățile în care investesc, să construiască, să facă dotări, să facă diverse lucruri utile. Îmi doresc foarte mult să se realizeze partea de acces exact cum am gândit inițial în proiect și cum ni s-a promis de către Prime Capital, la final, când vom realiza și reabilitarea Bulevardului București și a tuturor bulevardelor din Baia Mare. Aștept să avem până în 1 iunie 2019 și un loc de joacă aici, să putem veni liniștiți cu copiii.”, a scris primarul Cherecheș pe Facebook.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina