sursa foto alegeri-romania.ro

Primar din Cluj acuzat de conflict de interese pentru că și-a promovat soția și i-a dat spor

Agenția Națională de Integritate îl acuză pe primarul comunei Cășeiu din Cluj, Silviu Boldor, de conflict de interese administrativ și penal. 

”În calitate de primar, Boldor Silviu a aprobat și semnat mai multe documente privind reluarea activitãții și promovarea într-o funcție superioarã a soției acestuia, Boldor Anca Viorica, în cadrul primãriei comunei Cãșeiu, Jud. Cluj. Totodatã, BOLDOR SILVIU a aprobat și semnat documentele prin care angajații instituției, printre care și soția acestuia, au primit un spor pentru condiții periculoase sau vãtãmãtoare de muncã. ”, se arată în comunicatul ANI.

Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Dej în vederea verificãrii indiciilor privind posibila sãvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevãzutã de art. 301 din Codul Penal al României.

În total, Agenția Naționalã de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de naturã administrativã, precum și indicii privind posibila sãvârșire a infracțiunilor de conflict de interese, fals în declarații sau infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție în cazul a 25  aleși locali (un Președinte Consiliu Județean, opt primari, nouã viceprimari, un consilier județean, cinci consilieri locali și un fost consilier local). 

Comments

comentarii

Fostul purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Brănescu critică declarațiile controversate ale Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, și spune că „a predica îmbrobodirea femeilor în secolul XXI traduce o viziune ruptă de realitate”... Citește mai mult
Ștefana Trifan de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej este una dintre elevele care a obținut media 10 după rezolvarea contestațiilor la examenul de Bacalaureat 2024.... Citește mai mult

Lasă un răspuns