fbpx

Prima decizie individuală de carantinare anulată de instanță după pronunțarea deciziei ICCJ

Tribunalul Prahova a decis definitiv anularea deciziei de carantinare emise pe numele unui bărbat sosit în țară din Olanda, care este în zona galbenă.

Avocata Elena Radu anunță că este prima decizie individuala de carantinare anulata in mod definitiv de instanță, după pronunțarea deciziei ICCJ nr. 3479/09.06.2021.

Reclamantul M.S. s-a intors în țară din Olanda la data de 10 iunie si a fost plasat in carantina la domiciliu timp de 14 zile.
Acesta a formulat contestație împotriva deciziei individuala de carantinare la Judecatoria Câmpina, invocând că nu poate să fie arestat la domiciliu fără nicio baza legală.
Judecătoria Câmpina i-a respins contestația. A urmat apelul la Tribunalul Prahova
Potrivit avocatei Elena Radu, în apel, a arătat că ”din considerentele sentinței apelate reiese că instanța și-a întemeiat soluția de respingere pe Hotărârile CNSU nr. 36/27.01.2020, nr. 37/04.06.2021, nr. 28/14.05.2021, hotărâri care nu sunt publicate în Monitorul Oficial al României.
Or, CNSU aparține administrației publice centrale de specialitate, iar potrivit art. 11 din Legea nr. 24/2000, pentru a intra în vigoare, actele normative emise de conducătorii CNSU se publică în Monitorul Oficial, Partea I.
Cum hotărârile CNSU la care face trimitere prima instanță nu au fost publicate în Monitorul Oficial, ele nu au intrat în vigoare și nu pot să producă în mod legal efecte juridice. (a se vedea Decizia ICCJ – Secția de Contencios Administrativ și Fiscal nr. 3479/09.06.2021 pronunțată în dosarul nr. 3251/2/2021).”
Tribunalul Prahova i-a admis apelul și a anulat decizia individuala de carantinare, așa că a stat degeaba in carantina vreo 5 zile.

”Se pare că trebuie să îi mulțumim CNSU că se încăpățânează să nu publice în Monitorul Oficial hotările pe care le emite. Așa că se pare că pot fi anulate deciziile de carantinare individuală.”, a conchis avocata.

Comments

comentarii

Alexandru Chipciu a fost exclus din lot de Marius Șumudică înainte de CFR Cluj - Young Boys Berna în Liga Campionilor.... Citește mai mult
Ploaia și vijelia de duminică seara au creat probleme în mai multe zone din județul Cluj. Vântul a „luat pe sus” acoperișul unei case din Mihai Viteazu, producând o avarie la rețeaua de gaze.... Citește mai mult
Luni au intrat în vigoare restricțiile de circulație pe Splaiul Independenței, după crearea unui culoar dedicat transportului în comun.... Citește mai mult
Municipiul Cluj-Napoca a fost din nou lovit de o ploaie puternică în după-amiaza zilei de luni.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!