fbpx

Președintele Iohannis a semnat decretele de eliberare din funcție a doi judecători din Cluj

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, 19 octombrie, decretele de eliberare din funcție a doi judecători din Cluj, ajunși la final de carieră.

Potrivit Administrației Prezidențiale, judecătorul Emil Belean de la Tribunalul Cluj nu a mai primit avizul necesar să continue activitatea după 65 de ani. Emil Belean putea să fie în pensie de câțiva ani, dar a preferat să rămână în profesia îndrăgită, spre deosebire de alții care abia așteapă să se pensioneze după 25 de ani de muncă.

”Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Cluj a domnului Emil Belean – ca urmare a neacordării avizului anual pentru menținerea în funcție după împlinirea vârstei de 65 de ani – la data de 29 noiembrie 2020”, se arată pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Clujust a scris în 2017 despre pățania judecătorului Belean, care a mers la București pentru a primi avizul de la CSM, dar nu s-a ținut ședința Plenului CSM din lipsă de cvorum.

Președinele Iohannis a mai semnat  ”Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Curtea de Apel Cluj a domnului Marian Nicolae – pensionare, la data de 1 decembrie 2020.”

Marian Nicolae s-a transferat la Cluj în 2013 de la Tribunalului Bistriţa-Năsăud, unde a fost președinte. Și-a dorit aceeași funcție la Curtea de Apel Cluj, fiind un apropiat al fostului președinte Gheorghe Buta, dar nu a reușit. Este judecător la Secţia a IV-a pentru litigii de muncă şi asigurări sociale.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns