Președintele CJ Cluj i-a băgat în ședință pe constructorii de pe drumurile județene STENOGRAMĂ

Președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, însoțit de vicepreședinte și doi experți din instituție, i-a băgat în ședință pe șefii firmelor de construcții de pe drumurile județene, după ce s-au găsit mai multe nereguli la lucrările de reparații.

Ședința de foc a avut loc, ieri, și au participat din partea CJ Cluj, președintele Mihai Seplecan, vicepreședintele Horațiu Catarig, director Rodica Gaszi și inginer Emil Suciu, iar din partea constructorilor Dan Șerban – Napoca Construcții, Călin Platon și Ioan Săbădaș – Drumuri Județene și Poduri SA și Dănuț Totelecan – Diferit SRL. Tema discuției a fost derularea contractului de întreținere a drumurilor județene 2015-2017, încheiat de firme cu Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Privat (RAADPP) Cluj, condusă de Mircea Avram, din subordinea Consiliului Județean.

Extrase din stenograma discuțiilor

Emil Suciu: Pe DJ 109 C (Gherla – Țaga-Cămărașu) de la km 0 până la 1,400 și de la 1,400 până la 39 este autorizație de construcție. Aici se execută doar o cale de rulare care nu știm câte straturi are, nu sunt acostamente, șanțuri, podețele nu se curăță. Totodată, nu este semnalizare, marcaje, borne kilometrice sunt foarte puține.

Călin Platon: Noi am lucrat conform contractului pe care l-am primit. Nu sunt prevăzute lucrări pentru rigole. Noi lucrăm doar pe lucrările care sunt comandate.

Ioan Săbădaș: Vreau să precizez că există o singură excepție pe o distanță de 1,5 km acostamentele care au fost comandate nu s-au executat încă.

Emil Suciu: Și pe 109 D este aceeași problemă, se realizează doar covor asfaltic fără acostamente, fără șanțuri, etc.

Călin Platon: Doresc să precizez că evaluarea necesarului o face RAADPP. Eu nu pot să depășesc valoarea acestui contract pentru că nu mi-l decontează.

Mihai Seplecan: Contractele care au fost încheiate, toate deciziiile au fost luate fără aprobarea Consiliului Județean.

Dănuț Totelecan: Eu nu am obligația de a verifica dacă RAADPP are aprobare de la Consiliul Județean Cluj, nu mi se cere acest lucru.

Mihai Seplecan: Spuneți-mi despre drumul spre Cojocna.

Emil Suciu: Este covor asfaltic și acostamente de la km 35,00 până la intrare în Cojocna. Lucrarea nu e terminată pentru că primăria trebuie să rezolve niște probleme cu o porțiune din acest drum județena.

Mihai Seplecan: Există depusă la Consiliul Județean Cluj petiția primarului din Cojocna prin care reclamă faptul că nu primește avizul de la RAADPP.

Dan Șerban: Noi am făcut întocmai cu ceea ce ni s-a cerut în contract. Chiar dacă un drum nu este executat integral noi suntem în timp contractual, în contract nu se prevede că plata se face la recepția finală.

Mihai Seplecan: Eu vreau să vedem dacă acei bani pe care noi îi dăm prin transfer ajung într-adevăr la dumneavoastră.

Dan Șerban: Eu nu cred că se lucrează după voința exclusivă a domnului Mircea Avram, ci după aprobare a Consiliului Județean Cluj și a unui acord cadru. Noi avem un acord cadru pe 3 ani de zile. Nu cred că este în regulă să intervină asemenea probleme de la prima decontare.

Mihai Seplecan: Eu am cerut prin trei adrese să îmi trimită diriginți de șantier de la RAADPP pentru a întocmi fișa tehnică a drumurilor județene și nu mi s-a răspuns până astăzi. Noi vom efectua plățile de îndată ce vom primi informațiile pe care le-am cerut de la RAADPP. Domnul Platon, vă rog să îmi spuneți în cât timp se face recepția lucrărilor?

Călin Platon: Verificarea situației de lucrări se face în 20 de zile. în timpul executării lucrărilor, diriginții de șantier sunt prezenți la fața locului, deci verificarea se face în timpul lucrărilor. Însă, sunt adesea probleme la întocmirea documentelor. Conform contractului am depus situația de lucrări la sfârșitul lunii, se verifică în 20 de zile și în 30 de la emiterea facturii trebuie efectuată plata. Este greu pentru o societate să susțină sume mari de bani pentru o durată de 50 de zile.

Discuția integrală

stenograma discutie drumuri judetene (2)

stenograma discutie drumuri judetene (3)

stenograma discutie drumuri judetene (1)

Comments

comentarii

Un accident rutier a avut loc, marți, la Căianu Mic, în Cluj. O mașină s-a răsturnat, iar în urma accidentului un bărbat a murit.... Citește mai mult
Kimberly Cheatle, directoarea Serviciului Secret al Statelor Unite, și-a anunțat demisia în contextul investigațiilor privind tentativa de asasinare a fostului președinte Donald Trump. Incidentul șocant a avut loc la un miting electoral în Pennsylvania la începutul acestei luni.... Citește mai mult

Lasă un răspuns