fbpx
Al României Paul și A României Lia, personaje în documentul-narațiune DNA

Povești cu prinţi ţinuţi ”în întuneric” și ”novație” de trafic de influență, de la DNA

Deși a trecut ceva vreme de când au apărut pe rețelele sociale concluziile depus de DNA la Înalta Curte în dosarul ”Ferma Băneasa”, înainte de pronunțare, acestea merită să rămână în istorie. Autorul documentului cu iz de poveste este procurorul DNA Raluca Mirică.

Documentul cu concluziile, de 81 de pagini, îl atașăm la final în format PDF. Mai jos am extras un fragment savuros. Sublinierile  aparțin Clujust.

”În prezenta cauză, deoarece inculpaţii care şi-au traficat influenţa (Truică Remus, Roşu Robert Mihăiţă, Tal Sielberstein şi SC Reciplia SRL, ajutaţi de complicii Benyamin Steinmetz, Mateescu Lucian, Marcovici Marius şi Andronic Dan) au avut parte de un cumpărător de influenţă “dificil”, au fost nevoiţi ca după primele modalităţi de comitere a faptei promisiunea şi ulterior acceptarea (primirea în proprietate prin intermediul SC Reciplia SRL a bunurilor promise Pădurea Snagov şi Ferma Băneasa) să ii promită iar cumpărătorului de influenţă că vor duce inţelegerea iniţială la bun sfârşit pentru a-1 convinge să rămână în afacere cu ei, repetând promisiunile atât verbal cât şi prin încheierea unor acte adiţionale după cum vom detalia in continuare. Având în vedere toate aceste aspecte, fapta rămâne una simplă, dar cu moment al epuizării anul 2013.

Astfel, infracţiunea de trafic de influenţă debutează cu promisiunea vânzătorilor (promisiune verbal) făcută în cadrul negocierilor dintre Truică Remus personal şi ca reprezentant al SC Reciplia SRL, Roşu Robert Mihăiţă şi Ignatenko fostă Păvăloiu Nela (august septembrie 2006) pe de o parte şi Al României Paul Philippe pe de altă parte, pusă pe hârtie sub forma contractultd de cesiune drepturi încheiat la data de I noiembrie 2006 între Al României Paul Philippe şi SC Reciplia SRL.

Ulterior, aceste promisiuni au fost reiterate şi au îmbrăcat iar formă scrisă prin actele adiţionale din: 20 martie 2007 (care viza alte 12 imobile pe lângă cele din contractul initial); 4 aprilie 2007 (care viza alte bunuri inclusiv domeniul de la Balcic) şi 4 octombrie 2007 (alte 11 bunuri). Aceste acte au fost încheiate în perioada în care relaţiile dintre cei care Işi traficau influenţa şi cel care o cumpăra erau bune.

Au urmat momentele în care s-au dobândit bunurile Pădurea Snagov şi Ferma Băneasa în urma folosirii efectiv a influenţei şi ajutorului dat de inculpaţii Truică Remus, Păvăloiu Nela, Roşu Robert Mihăiţă şi Al României Paul Philippe la comiterea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave, de către comisia Judeţeană Ilfov Consiliul de Adnainistraţie al Institutului de Cercetare Dezvoltare şi Protecţia Plantelor, cu menţiunea că inculpata Păvăloiu Nela a participat doar la abuzul de la Snagov.

S-au eliberat titlurile de proprietate din data de 7 august 2007 pentru 10 ha din Pădurea Snagov şi 31 august 2007 pentru 36,78 ha din aceeaşi pădure, precum şi cel din 26 septembrie 2008 pentru 17 ha Ferma Băneasa.

După ce inc. Al României Paul Philippe a obţinut cele 3 Titluri de proprietate, şi-a onorat promisiunea făcută în cadrul cumpărării de influenţă, consfinţită în scris prin contractul din 1 noiembrie 2006, iar prin contractele de vânzare cumpărare din data de 15 octombrie 2007 şi respectiv 15 ianuarie 2009 a dat efectiv ceea ce a promis traficanţilor de influenţă, respectiv a înstrăinat către SC Reciplia SRL Pădurea Snagov şi Ferma Băneasa.

Contractele au fost redactate în cadrul SCA Tucă, Zbârcea şi Asociaţii la solicitarea şi sub îndrumarea inculpatului Roşu Robert Mihăiţă.

Menţionăm aici şi contractele din data de 8 ianuarie 2008 şi 21 februarie 2008 contracte de vânzare cumpărare dintre SC Reciplia SRL şi SC Ilko Star SRL, cea din urmă societatea inculpatei Păvăloiu Nela, prin care aceasta primeşte ceea ce i s-a promis de către cumpărătorul de influenţă (plata în natură a “serviciilor” prestate până la intrarea în “scenă.” a inc. Truică Remus şi restul

Cu privire la această inculpată, relativ la infracţiunea de trafic de influenţă s-a dat o soluţie de clasare prin rechizitoriu, soluţie rămasă definitivă asupra căreia nu mai insistăm.

Ulterior acestor momente, în care SC Reciplia SRL a devenit proprietară pe terenurile inculpatului Al României Paul Philippe, aceasta înstrăinează parte din ele: fie că işi plăteşte “datoriile” către inculpatul Chiriac Theodor prin interpuşi familia Matei Marian şi Maria, fie către Truică Remus prin contractul din 5 decembrie 2007 ( 14.000 mp şi 9.300 mp), fie către terţi pentru a obţine profit, fie către SC Hercules Properties SA (15 ianuarie 2009) pentru plata altor “datorii”.

Toate aceste înstrăinări se realizează fără ca inculpatul al României Paul Philippe să aibă cunoştinţă şi fără să primească procentul de 50% din preţul primit pentru vânzările terenului de la Snagov şi 20% din preţul primit pentru terenul de la Băneasa.

Despre acestea înstrăinări inculpatul Al României Paul Philippe a aflat pe parcursul anilor 2009-2010 de la martora Alexandroiu Mihaela, cu care a început să colaboreze pentru a găsi potenţiali cumpărători. Deşi aceasta i-a găsit câţiva potenţiali cumpărători, de câte ori aceştia erau prezentaţi inculpaţilor Tal Sielberstein, Moshe Agave, Marcovici Marius şi/sau Andronic Dan, cumpărătorii nu erau acceptaţi şi nu se ajungea la finalizarea niciunui contract.

Menţionează aici că, aşa cum a arătat şi martora A României Lia, prinţii au fost ţinuţi “în “intunericîn sensul că după ce inculpatul Al României Paul Philippe a înstrăinat terenurile către SC Reciplia SRL, aceasta a început să le vândă pentru a realiza profit, dar nu şi-a respectat obligaţiile din contractul din 1 noiembrie 2006, de a remite cumpărătorului de influenţă 50% din ceea ce se obţinea pe terenurile de la Snagov (teren initial fusese dezmembrat) şi 20% de la Băneasa.

Familia prinţilor a fost uimită şi scandalizată de modul în care au procedat cei de la SC Reciplia SRL şi au inceput să ameninţe grupul că se retrag din “afacere” si reziliază. contractul.

Pentru a-1 calma pe inculpatul Al României Paul Philippe, inculpaţii Tal Sielberstein, Moshe Agave, Marcovici Marius, Andronic Dan împreună cu inculpatul Roşu Robert Mihăiţă şi alţi avocaţi din cadrul SCA TZA au regizat întâlniri cu Al României Paul Philippe, cu martora Alexandroiu Mihaela şi avocaţii acestora. Aceste întâlniri nu aveau drept scop să ducă la rezilierea contractului, ci doar să tergiverseze situaţia. Aţa cum a arătat martoră. Alexandroiu Mihaela, la scurt timp după demararea discuţiilor, apăreau tot alţi avocaţi din partea SC Reciplia SRL şi se reluau aşa zisele negocieri pentru rezolvarea problemelor, dar în realitate se bătea pasul pe loc.

S-a ajuns până la a i se înscena o întâlnire martorei Alexandroiu Mihaela cu o persoană care s-a dat drept Moshe Agave şi care a ameninţat-o că dacă nu renunţă la a-i deschide ochii lui Al României Paul Philippe, ştie unde îi merge copilul la şcoală. (toamna anului 2010).

S-a organizat şi o Intâlnire între Tal Sielberstein şi George Alberts la Hotel Hilton, unde acestuia din urmă i s-a oferit 10% din Băneasa pentru a-1 calma pe prinţ, dar acesta a refuzat să se implice.

În această perioadă, inculpatul Al României Paul Philippe avea nevoie de bani pentru că pierduse un proces de calomnie în U.K., proces generat tot de grupul infracţional organizat. Inc. Remus Truică îi spusesem lui Al României Paul Philippeprinţului Radu Duda i se promisese că devine rege, iar Al României Paul Philippe a determinat publicarea unui articol calomnios în acest sens în U.K. şi acum trebuia să plătească despăgubiri de aproximativ 6 milioane de euro.

in acest context, în care inculpatul Al României Paul Philippe se afla într-o situaţie financiară foarte dificilă şi risca să îşi piardă şi locuinţa din Bucureşti, a fost nevoit să accepte o nouă înţelegere cu membrii grupului şi fără a se consulta cu martora Alexandroiu Mihaela a încheiat un nou contract numit „inţelegere” la data de 13 aprilie 2011, iar ulterior în data de 23 iunie 2011 un act adiţional la această Înţelegere, în cadrul încheierii acestora s-a reiterat promisiunea de a obţine bunurile care ar fi aparţinut fostului Rege Carol al II-lea, deoarece contractul iniţial aşa cum am menţionat nu cuprinde doar bunurile Pădurea Snagov şi Ferma Băneasa şi încă mai existau bunuri ce puteau fi obţinute de inculpaţi prin aceleaşi metode.

În urma acestor acte încheiate cu S.C. Lot Invest S.R.L., inculpatul Al României Paul Philippe şi-a diminuat cota pe care ar fi trebuit să o primească pentru instrăinările ulterioară din Băneasa şi Snagov, dar şi pentru alte imobile ce urma să le dobândească în urma exercitării traficului de influenţă de către membrii grupului sau a complicităţii la abuzuri în serviciu (încheierea acestor 2 acte au reprezentat noi modalităţi de comitere a traficului de influenţă — pentru a face o analogie cu dreptul civil a avut loc o “novaţie” a traficului de influenţă).

Şi după momentul în care a intrat în înţelegerea cu SC Lot Invest SRL, inc. Al României Paul Philippe a luat legătura cu martora Alexandroiu Mihaela, care şi de data aceasta i-a explicat că s-a profitat de naivitatea sa şi acum a rămas cu un procent mai mic decât avea iniţial în înţelegerea cu SC Reciplia SRL.

Momentele de traficare a influenţei sub forma promisiunii au continuat cu întâlnirea din data de 22 decembrie 2011, când după o ceartă între inculpatul Al României Paul Philippe cu inculpatul Tal Sielberstein, inculpatul Benyamin Steinmetz a trebuit să vină personal în România să se întâlnească cu familia prinţilor. Acesta este un nou moment de promisiune din partea traficanţilor de influenţă şi a cumpărătorului de influenţă şi rezultă din convorbirea ambientală la care au participat Benyamin Steinmetz, Tal Sielberstein, Shimon Shevez, Marcovici Marius şi Mateescu Lucian (cel din urmă doar conform declaraţiei martorei A România Lia din apel) şi familia Al României Paul Philippe şi A României Lia.

Aşa cum am arătat martora A România Lia, deşi în cadrul acestei discuţii confirmată şi de înregistrarea în mediul ambiental, inculpatul Benyamin Steinmetz le-a promis o nouă înţelegere, lăsând de înţeles că inculpatul Tal Sielberstein urmează a le propune o înţelegere “onestă”, acesta din urmă nu a renegociat procentul oferindu-le prinţilor acea înţelegere “onestă”, iar aşa zisele negocieri au continuat în maniera descrisă mai devreme.

Din partea SC Reciplia SRL se prezentau Marcovici Marius, Mateescu Lucian, Andronic Dan, Tal Sieliberstein şi Moshei Agave, precum şi avocaţii SCA TZA pe de o parte şi Al României Paul Philippe, martura Ciocoiu Alina şi avocaţii săi pe de altă parte.”

DOCUMENTUL COMPLET

Comments

comentarii

Roxen va interpreta piesa „Amnesia” la Eurovision. Roxen spune că această piesă este una extrem de personală, dar se bucură că juriul a ales această piesă, pentru că are energia necesară.... Citește mai mult
Horoscop 5 martie 2021. Află ce zodie poate primi noi oferte de colaborare și cine trebuie să aibă mai multă grijă de sănătate.... Citește mai mult
Emil Boc este dezamăgit deoarece noul prefect de Cluj face parte din UDMR și nu PNL. Primarul este interesat ca noul prefect să respecte toate simbolurile naționale și spune că nu va accepta nici „cel mai mic derapaj”.... Citește mai mult

Lasă un răspuns