fbpx

Povestea salvării femeii care vroia să se arunce de la etajul 10, spusă de reprezentanții IPJ Cluj. Cine e polițistul erou

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj au povestit cum a fost salvată femeia care a vrut să se arunce, ieri, de la etajul 10 al unui bloc de pe Aleea Micuș din Mănăștur. Polițistul de la Secția 4 care a ajuns primul la fața locului a avut un rol determinant. Redăm mai jos postarea IPJ Cluj:

”Tensiune maximă, risc major, minute vitale, viață, comunicare/negociere, echipă, salvare – sunt câteva dintre cuvintele care ar putea descrie situația cu care s-au confruntat colegii noștri ieri.

Marți, ora 14:00, Mănăștur, Cluj-Napoca

Un apel 112 semnala că o persoană amenință că se aruncă de la etajul 10 al unui bloc. Din acel moment totul a devenit o cursă contra cronometru pentru salvarea unei vieți.

Colegul nostru, agent principal Cosmin Cătinaș, de la Poliția municipiului Cluj-Napoca – Secția 4 – a ajuns primul la fața locului. Tocmai intrase în schimbul 2 cu un jandarm și o elevă a școlii de poliție.

Deși se anunțase o zi liniștită, cu un soare de invidiat, apelul de urgență a schimbat brusc tabloul unui schimb II relativ ușor. Ajuns rapid la fața locului, colegul nostru a realizat riscul major al misiunii sale abia în momentul în care a intrat în contact în femeia.

Privirea goală a acesteia, atingerea fină a geamului doar cu buricul degetelor, vocea înceată și moale a femeii care se afla pe un balcon îngust al scării blocului, au făcut ca presiunea resimtiță de polițist să aibă fluctuații semnificative la fiecare mișcare a acesteia.

,,Când suntem confruntaţi cu situaţii dificile, avem tendinţa firească de a reacţiona impulsiv, fără să gândim suficient”, asta spunea William Ury în ,,Dincolo de refuz”.

Colegul nostru a dovedit contrariul și, cu mult tact, a inițiat un dialog cu femeia, încercând să o înduplece să îmbrățișeze viața.

În scurt timp, în sprijinul acestuia au venit negociatorii SMURD și ai IPJ. Lupta între viață și moarte a durat peste o oră, perioadă de foc pentru toți cei angrenați în această misiune.

Cosmin, colegul nostru, a fost cel care a simțit momentul prielnic pentru a acționa și a prins-o cu fermitate pe femeie de braț, reușind împreună cu ceilalți să o aducă în interiorul blocului.

A fost un moment plin de tensiune și pentru marea de oameni care priveau de jos acțiunea echipei.

Important este că misiunea a fost îndeplinită cu succes, iar munca în echipă, curajul și determinarea au condus la salvarea unei vieți.

Poate că nici nu mai contează motivul pentru care femeia a recurs la acest gest, ci doar faptul că viața, cu bune și rele, merită trăită frumos.

Felicitări tuturor!”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina