fbpx

Pomohaci cere să se i se aplice noua lege care îi scapă pe evazioniști de închisoare dacă plătesc prejudiciul

Fostul preot, cântăreț de muzică populară, Cristian Pomohaci, condamnat în octombrie 2020 la un an închisoare cu suspendare, cere să i se aplice noua lege care oferă celor acuzați de evaziune șansa să scape de pușcărie dacă plătesc integral prejudiciul. Contestația la executare a fost judecată astăzi la Tribunalul Mureș, iar instanța a amânat pronunțarea pentru data de 19 mai.

Fostul preot Cristian Pomohaci, condamnat definitiv anul trecut într-un dosar de evaziune fiscală, a cerut instanței aplicarea legii mai favorabile, cerând ca pedeapsa închisorii să fie înlocuită cu amenda, a declarat pentru G4Media.ro avocatul său.

Acesta a explicat că a introdus acțiunea la Tribunalul Mureș la scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat pe 1 aprilie legea inițiată de PSD care îi scapă pe evazioniști de închisoare dacă achită integral prejudiciul.

Avocatul susține că fostul preot a achitat integral prejudiciul de 28.000 de euro calculat de procurori încă de acum trei ani. Apărătorul fostului preot a mai precizat că, deși Cristian Pomohaci a fost condamnat definitiv anul trecut, legea promulgată de Klaus Iohannis, care-i scapă pe evazioniști de închisoare decă plătesc prejudiciul, se aplică și clientului său. Codul Penal prevede la articolul 6 ”aplicarea legii penale mai favorabile după judecarea definitivă a cauzei”.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns