fbpx

Polițistul local care a bătut un bătrân cerșetor a fost pus sub control judiciar. Detalii despre chinul victimei

Un procuror din cadrul Parchetului Judecătoriei Cluj Napoca a dispus ca polițistul local Traian Julean să fie pus sub control judiciar pentru 60 de zile.  Acesta este acuzat că l-a bătut pe un bătrân cerșetor.

Foaia Transilvană prezintă detalii din dosar. Un polițist local a declarat că a văzut filmare în care se vede cum Traian Julean s-a deplasat la o autospecială a Poliției Locale Cluj parcată în curtea sediului din Piața Unirii, având în mână un baston.

„Aceasta a început să se miște și a mai observat că persoanei din interiorul dubei i-a fost prins piciorul la ușa glisantă a autoturismului. În plus a observat cum un alt polițist, Pop Mircea și-a pus mâinile în cap și s-a îndepărtat de autospecială. … Mai mult, a relatat martorul că Julean Traian i-a povestit de ce se enervase pe persoana vătămată și a căutat-o zilele următoare pentru a se împăca. De asemenea, martorul a mai declarat că Julean Traian era violent cu cerșetorii și într-o zi chiar a intrat în biroul unde imediat înainte un cerșetor fusese lovit de către Julean Traian”, se arată în dosarul penal.

Un alt martor a arătat că același polițist local l-a dus pe respectivul cerșetor înafara orașului: „Mai mult, martorul a menționat că inculpatul Traian Julean i-a povestit că înainte cu o zi o luase pe persoana vătămată din zona Pieței Mihai Viteazu, a transportat-o la sediul Poliției Locale Cluj Napoca unde a lovit-o cu bastonul, iar în final a transportat-o în zona hotelului de animale ”Ham-ham”, din comuna Chinteni. De asemenea, de la inculpat mai știe martorul că acolo i-a luat telefonul persoanei vătămate și i l-a aruncat”, scrie în dosarul penal.

Bătrânul cerșetor a declarat: ”M-au bătut la sediul Poliției Locale și erau toți colegii lui acolo și nu a zis unul, gata mă, l-ai omorât. Mi-a spart arcada, mi-a spart buza în două, am fost cusut la Urgență, la spital, acolo unde m-au dus. M-au găsit doi copii minori că altfel eram mort. Ei au chemat SMURD – ul.
Au fost polițiștii și mi-au luat declarații. Când m-au adus din pădure au venit și criminaliștii. Au luat actele de la medic. Nu puteam respira, eram mort. Cu buzele crăpate, dinții sparți, ce mai.

M-au luat și m-au aruncat în dubă plin de sânge cum eram și m-au dus în pădure unde m-au aruncat. Acolo mi-au băgat mâna în buzunar și au luat tot, telefon și acte și câțiva bănuți, vreo 30 de lei. Telefonul mi l-a rupt acolo în fața mea. M-au lăsat acolo să mor să nu mai știe nimeni nimic unde am cerșit.”

După incident, polițiștii locali i-au dat bani bătrânului pentru a nu depune plângere și au filmat scena (vezi foto sus), care a apărut apoi în presă.

În  dosarul penal se mai arată că la nivelul Poliției Locale Cluj există o practică încurajată de către șefi atunci când vine vorba de ecerșetori.

”Există indicii că organele de conducere ale Poliției Locale Cluj Napoca recomandă polițiștilor locali să procedeze în acest fel cu persoanele care apelează la mila publicului (să fie transportați în afara orașului), apreciez că măsura controlului judiciar va descuraja și alți polițiști locali să acționeze în acest fel”, se mai arată în dosar.

 

Comments

comentarii

Jucătoarea de tenis Simona Halep s-a calificat în runda a treia a turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, joi, după ce a învins-o pe belgianca Kirsten Flipkens cu 7-5, 6-4, la capătul unui meci solicitant.... Citește mai mult
Un accident rutier a avut loc, joi, 30 iunie, în localitatea Iclod. O mașină, o autobasculantă și o camionetă s-au făcut praf.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!