fbpx

Polițist de la Rutieră Cluj, arestat pentru viol!

Un agent de la Poliția Rutieră Cluj a fost arestat preventiv pentru că ar fi violat o tânără la o petrecere într-un spațiu privat.

Iubitul tinerei a fost cel care a postat sâmbătă, 12 noiembrie, pe rețelele sociale despre incident.

 

De asemenea, tânăra a depus plângere la poliție.

”La data de 12.11.2022, organele de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au fost sesizate de persoana vătămată cu privire la presupusa săvârșire a unei infracțiuni de viol, prevăzută de art. 218 alin. 1 şi 2 C.pen.  

 În fapt, s-a reținut că în la data de 12.11.2022, în jurul orei 01:00, inculpatul aflându-se într-un apartament pe raza mun. Cluj-Napoca, judeţul Cluj, profitând de starea persoanei vătămate care se afla în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa, întrucât dormea, a întreținut un act sexual cu aceasta.”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Ieri, 14 noiembrie, un judecător de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a agentului Răzvan Petruș.

Solutia pe scurt: ”În baza art. 226 rap. la art. 223 alin. 2 C.p.p, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Dispune arestarea preventivă a inculpatului P R V, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, prevăzută de art. 218 alin. 1 şi 2 C.p., pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 14.11.2022 ?i până la data de 13.12.2022 inclusiv.

Respinge ca neîntemeiată cererea de luare a unei măsuri preventive mai uşoare. Emite mandatul de arestare preventivă. Executorie, potrivit art. 204 alin. 3 C.p.p. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 14.11.2022, ora 14:50.”

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție au transmis:

”La data de 12 noiembrie a.c., a fost înregistrat un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de viol, faptă prevăzută si pedepsită de Codul penal.

Fapta s-ar fi produs la data de 12 noiembrie a.c., plângerea înregistrată vizând o persoana care are calitate de polițist.

În baza probatoriului administrat până în prezent, pe numele acestuia a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt în derulare pentru stabilirea exactă a tuturor împrejurărilor în care s-ar fi produs fapta.

Cauza se află în urmărirea penală proprie a procurorului, context în care alte detalii nu pot fi puse la dispoziție.”

În 2020, polițistul arestat acum era lăudat pe pagina de Facebook a IPJ Cluj.

 

 

Comments

comentarii

Agenţia pentru Azil a Uniunii Europene (EUAA) a publicat miercuri date conform cărora numărul de cereri de azil în UE a crescut anul trecut cu 18%, la 1,14 milioane, cel mai ridicat nivel după criza migraţiei din 2015-2016.... Citește mai mult
Miercuri dimineață, la Palatul Victoria, a avut loc ceremonia de semnare a contractelor pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Iași și a Spitalului Regional de Urgență Cluj.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!