fbpx

Achitare definitivă în dosarul SC Dinamo 1948 SA. Schimbarea temeiului achitării în apel

Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală a admis apelurile formulate în dosarul penal având ca obiect presupusa infracțiune de bancrută frauduloasă, derivată din insolvența SC Dinamo 1948 SA. 

Instanța de apel a desființat în parte sentința penală a Curții de Apel București – Secția I Penală, și rejudecând, pe latură penală, a schimbat temeiul de achitare reținut de către instanța de fond (art. 16 alin. (1) lit. b teza a II-a C.p.p.– fapta nu este prevăzută de legea penală) și a dispus achitarea clienților noștri în temeiul dispozițiilor art. 16 alin. (1) lit. a – fapta nu există.

Pe latură civilă, instanța a dispus respingerea ca nefondată a acțiunilor civile exercitate de părțile civile din cauză. 

Inculpații au fost asistați de avocați de la SCA Iordăchescu și Asociații din Cluj: ”În esență, prin rechizitoriul emis la data 29.12.2017 de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, clienții noștri au fost trimiși în judecată pentru presupusa săvârșire a infracțiunii de bancrută frauduloasă, în sarcina lor fiind reținut un prejudiciu de 3,885,545.97 lei, fără luarea în considerare a dobânzilor sau a penalităților. 

Apărarea clienților a fost exercitată de o echipă pluridisciplinară, fiind cooptați specialiști din cadrul mai multor forme de exercitare ale profesiei. 

În această cauză, SCA IORDĂCHESCU ȘI ASOCIAȚII a asigurat expertiza în materia dreptului penal, asistând/reprezentând clienții atât în cadrul etapei de cameră preliminară cât și pe tot parcursul fazei de judecată, echipa de avocați fiind formată din Eugen Iordăchescu, Andrei Iordăchescu și Paul Ghiban.”, a transmis firma de avocatură.

În dosarul au fost inculpați fostul acționar Dinamo, Ionuț Negoiță, lichidatorul Cătălin Dascăl, Dascăl Insolvency SPR,. R & I GROUP SPRL (FOSTĂ ZRP INSOLVENCY SPRL și încă două persoane fizice.

Potrivit GSP.ro, datoriile lui Dinamo către Negoiţă şi companiile sale au reprezentat în momentul întocmirii masei credale 55% din totalul datoriei de 17,5 milioane €. Astfel, la masa credală au apărut, alături de Negoiţă companii controlate de părinţii săi şi de alţi apropiaţi, ca Ideal Rezidenţial SRL, Confort City, Rin Hotel Management, Rin Hospitality şi altele.

O parte din bani au fost introduşi în tabelul de creanţe în nume propriu. În afară de datoriile către Negoiţă şi către stat, Dinamo mai avea de achitat bani către alte societăţi şi salariaţi.

Conform Legii insolvenţei, creditorul majoritar controlează Adunarea Generală a creditorilor, care aprobă planul de reorganizare şi automat hotărăşte ce sume se restituie. Cu alte cuvinte, Negoiţă era acuzat că ar fi „umflat” datoriile clubului către persoana sa pentru a putea avea control asupra deciziilor, ştiind că va şterge aceste datorii imediat ce intră în insolvenţă.

Comments

comentarii

La Cluj-Napoca a avut loc un fenomen atmosferic interesant - inversiunea termică. Astfel, am putut să vedem cum aerul rece coboară mai aproape de pământ.... Citește mai mult
Piața Avram Iancu se „îmbracă” în haine de sărbătoare. Pregătirile pentru 1 Decembrie, Ziua Națională a României, sunt în toi.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!