fbpx
Acasă » ȘTIRI » Poliția clujeană pe urmele hoților de lemne, de la firme la căruțe

Poliția clujeană pe urmele hoților de lemne, de la firme la căruțe

Polițiștii clujeni au organizat, în ultima săptămână, mai multe acțiuni pentru prinderea hoților de lemne. Au confiscat cantități diverse de material lemnos, de la 258 de metri cubi la o societate și la 5 metri cubi de la hoții cu căruțe din Ciurila.

În perioada 19-25 august, poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin, împreună cu specialişti din cadrul Comisariatului de Regim Silvic şi Cinegetic Cluj, au acţionat pentru prevenirea delictelor silvice, precum şi pentru verificarea modului de exploatare şi comercializare de material lemnos.

Astfel, s-au efectuat controale pe raza comunei Beliş la societăţi comerciale care au ca principal obiect de activitate recoltarea şi comercializarea de material lemnos.

Cu ocazia controlului realizat la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, s-au constatat nereguli în ceea ce priveşte provenienţa materialului lemnos în perioada 09.12.2014 – 19.08.2015, acesta fiind achiziţionat de la persoane fizice care nu ar fi proprietari de fond forestier. 258 metri cubi de material lemnos, în valoare de circa 37.000 de lei, a fost confiscat. Totodată, s-a aplicat o sancţiune de 10.000 de lei.

Se fură cu mașini și căruțe

La data de 25 august, poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin au depistat pe raza comunei Beliş, două autoutilitare cu care se transporta material lemnos. Astfel, a fost depistat în trafic, un bărbat de 38 de ani, din comuna Rîşca, care nu deţinea documente de provenienţă sau transport pentru peste 14 metri cubi de material lemnos.

De asemenea, a fost depistat în trafic, un bărbat de 37 de ani, din comuna Gilău, care nu deţinea documente de provenienţă sau transport pentru peste 6 metri cubi de material lemnos.

Materialul lemnos, în valoare totală de circa 6200 lei, a fost confiscat şi predat ocolului silvic.

În aceeași zi, poliţiştii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda, în colaborare cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Turda, au organizat o acţiune pentru surprinderea în flagrant delict a unui grup de bărbaţi, bănuit că taie arbori ilegal.

Astfel, poliţiştii au depistat pe raza satului Sălişte, comuna Ciurila, şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 50 ani, din comunele Tureni şi Ciurila, care cu ajutorul unor motoferăstraie şi atelaje hipo, tăiau ilegal, sustrăgeau şi transportau, fără a poseda aviz de însoţire, cantitatea totală de 5,5 metri cubi lemn de foc, de esenţă arin, plop, mesteacăn şi carpen. Materialul lemnos, în valoare totală de circa 950 lei, a fost confiscat şi predat ocolului silvic.

Bărbaţii au fost sancţionaţi contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina