fbpx
Elena Botezan, în roba de procuror

Plenul CSM a aprobat in unanimitate transferul Elenei Botezan, domna de fier a anticorupției din Cluj

Plenul CSM a votat favorabil pentru transferul procurorului șef DNA Cluj, Elena Botezan, la Curtea de Apel Cluj ca judecător. Membrii CSM au votat in unanimitate ”da” pentru transfer.

Botezan a avut avize favorabile de secția pentru judecători a CSM, de la parchet și de la instanță. Celebra procuroare mai avea doi ani de mandat de șef la DNA Cluj

Elena Botezan este cea care i-a anchetat și trimis în judecată pe fostul primar Sorin Apostu, pe fostul vicepreședinte CJ Cluj, Radu Bica și pe fostul președinte CJ Cluj Horea Uioreanu.

Are o vechime ca procuror de peste 16 ani, indeplinind aceasta functie, succesiv, la Parchetul de pe langa Judecatoria Turda si de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca. In 15 decembrie 2005, a inceput sa lucreze ca procuror la DNA Cluj, cand era sef Crin Bologa.

Botezan conduce Serviciul Teritorial Cluj al Direcției Naționale Anticorupție de cinci ani. Ea a preluat funcția în vara lui 2009, după ce fostul șef, Laura Oprean, a fost delegată, la propunerea lui Daniel Morar, pe funcția de procuror șef adjunct al Direcției. In 2013, cand i-a expirat mandatul de trei ani, a fost reinvestita in functie de catre Consiliul Superior al Magistraturii. Multe voci din sistemul judiciar spun că va fi succesoarea Codruței Kovesi la conducerea DNA.

Potrivit ultimei declarații de avere, ca și procuror șef al DNA Cluj, Virginia Elena Botezan a câștigat din salarii pe tot anul circa 145.000 lei. Un judecător cu experiență de la Secția Penală a Curții de Apel Cluj câștigă anual o sumă similară.

Comments

comentarii

BMW Group și NTT Data au bătut palma, iar în Cluj-Napoca urmează să se deschidă un nou centru IT.... Citește mai mult
Prognoza meteo. Meteorologii anunță vreme caldă, cu temperaturi ridicate pentru această perioadă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!