Platforma Apron 4 de la aeroport a intrat în legalitate

Celebra platformă de parcare avioane Apron 4 de la aeroport, ce apare în dosarul DNA ”mită la CJ Cluj”, a primit recent autorizație de intrare în lagalitate. În 4 aprilie, arhitectul șef al județului Claudiu Salanță descoperise că platforma era aproape finalizată, deși nu avea autorizație de construcție. Reprezentanții Aeroportului spun că platforma este extrem de importantă căci avioanele nu mai au unde parca.

salanta
Claudiu Salanta

Arhitectul Claudiu Salanță a declarat că a emis autorizație de intrare în legalitate pentru platforma denumită Apron 4. ”Are autorizatie de intrare in legalitate. Există in baza legii 50 din 1991 (legea construcțiilor – n.red.) procedura: Te duci, constați dacă respectă prevederile documentațiilor de urbanism. Aici respectă,. Se dă autorizatie de intrare in legalitate. Asocierea contractată de Aeroport a depus la noi documentație care contine expertiză tehnică și documentația proiectului și pe baza lor s-a intrat in legalitate”, a spus arhitectul.

Salanță a precizat că au rămas amenzile date constructorului, firma Napoca Construcții a omului de afaceri Ioan Bene.   ”Sunt două amenzi pentru două chestiuni: pentru Apron și pentru organizare de santier, cate 25.000 de lei, deci 50.000 de lei”, a spus Salanță.  Amenzile au fost contestate în instanță.

Arhitectul este cel care a descoprit cu ocazia controlului din 4 aprilie că platforma era aproape finalizată, fără autorizație. ”Numa trebuiau sa taie panglica”, spune Salanță. Potrivit acestuia, documentația pentru autorizație s-a depus abia în 20 martie, deși se lucra demult la platformă.

”În data de 20 martie s-a depus documentația, in 27 martie s-a respins neavand doua avize de la comisia monumentelor istorice si de la autoritatea aeronautica civilă. Nefiind completă s-a returnat documentația. În data de 4 aprilie s-a constatat ca acest obiectiv este realizat, motiv pentru care nu se mai putea emite autorizatia cum s-a depus initial, ci e o alta procedura de intrare in legalitate. Am fost in 3 iunie la fața locului. Ss-a constatat ca lurarile sunt conforme proiectului, e in regulă”, a explicat Salanță.

Reprezentanții Aeroportului susțin că arhitectul a întârziat nejustificat emiterea autorizației, ceea ce ar fi întârziat și darea în folosință a parcării pentru avioane.

iuliu pop aeroport
Iuliu Pop

Suntem in intarziere cu punerea ei in practică. Consideram ca s-a intarziat nejustificat de mult obtinerea autorizației de constructie. Am facut demersuri la Autoritatea aeronautică pentru certificare pentru a fi operatională căci saptamana asta incepe sa opereze Vueling si nu are unde sa parcheze”, a spus Iuliu Pop, director operațional.

 

gabriela zanc aeroport
Gabriela Zanc

”Avand in vedere toate documentele noi consideram ca aceasta platforma a fost blocata in mod nejustificat.  Este foatre importanta din punct de vedere operational pentru negocierile cu operatorii aerieni, pentru toata activitatea aeroportului. Sa nu uităm ca suntem in plin sezon de chartere turistice. Avem nevoie stringenta de aceasta platformă”, a spus Gabriela Zanc, director comercial Aeroportul Avram Iancu Cluj-Napoca.

Platforma Apron 4 este acum în faza de omologare la Autoritatea Aeronautică Civilă. Potrivit reprezentanților Aeroportului, din punct de vedere tehnic, la sfarsitul săptămânii platoforma ar putea fi folosită.

Procurorii DNA au precizat în rechizitoriul lui Horea Uioreanu că acesta a luat mită 275.000 de lei de la omul de afaceri Ioan Bene pentru a-i permite să lucreze fără autorizație la platforma Apron 4 și pentru ca CJ să deconteze lucrările.

 

Comments

comentarii

Cel mai mare youtuber din lume, Mr.Beast, a filmat la Salina Turda.... Citește mai mult
Cea de-a treia zi de distracție și muzică pentru participanții la Electric Castle. La fel ca în celelalte două zile de festival, vineri, artiştii vor fi pregătiți să facă un mare show.... Citește mai mult

Lasă un răspuns