fbpx

Plângere PMP anti PSD, respinsă de BEJ Cluj

BEJ Cluj a respins plânegera PMP în care acuza PSD că foloseşte pe panourile electorale culorile drapelului naţional.

Biroul Electoral Judeţean Cluj s-a întrunit în şedinţă marţi, 7 octombrie 2014, pentru a analiza plângerea formulată de către Partidul Mişcarea Populară Filiala Cluj înregistrată la BEJ nr. 13 Cluj sub nr. 25 din 06.10.2014, cu privire la o serie de aspecte legate de materialele de campanie electorală ale Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC.

Concret, în plângere s-a arătat că Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC Filiala Cluj a distribuit şi afişat în campania electorală pentru alegerea preşedintelui României din 2 noiembrie 2014, pe teritoriul judeţului Cluj, materiale electorale care combină culorile roşu, galben şi albastru şi/sau albastru şi galben, într-o succesiune care reproduce atât drapelul României cât şi drapelul altor state.

Având în vedere prevederile art. 42 alin. (1) din Legea nr. 370/2004, republicată plângerea formulată a fost respinsă prin Decizia nr. 1 / 7.10.2014.

Potrivit deciziei menţionate, succesiunea culorilor în materialele de campanie reclamate este diferită de cea utilizată pentru drapelul României care, potrivit Constituţiei, este ”începând de la lance, albastru, galben şi roşu. De asemenea, în document se reţine faptul că, prin culorile utilizate, materialele de propagandă nu reproduc drapelul României şi nici a altor state, culoarea albă fiind intercalată între semnele grafice în culorile roşu, galben şi albastru.

Prin urmare nu sunt încălcate prevederile art. 41 alin.7 din Legea nr.370/2004.

decizie bej pmp

Comments

comentarii

Lasă un răspuns