clujust.ro

Petiția pentru a nu se elimina sancționarea magistraților care nu respectă deciziile CCR și ÎCCJ – 10.000 de semnături într-o zi

Petiția lansată ieri de avocatul Toni Neacșu, intitulată ”Petiția poporului către Senat pentru apărarea Constituției României, prin care se cere Senatului să nu elimine abaterea disciplinare vizând nerespectarea deciziilor CCR si ale ICCJ de către magistrați, adună repede semnatari. În numai o zi are aproape 10.000 de semnături.

”Solicităm senatorilor României să nu voteze eliminarea sancțiunii pentru nerespectarea de către judecători și procurori a deciziilor Curţii Constituţionale şi a deciziilor pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în soluţionarea recursurilor în interesul legii ori în dezlegarea unor chestiuni de drept (L612/2022).

Solicităm senatorilor României să nu își încalce jurământul depus la începutul mandatului, și să apere prin votul lor Constituția și suveranitatea României, așa cum au promis.

Solicităm senatorilor României să își asume la nivel de conștiință mandatul pe care îl exercită în numele poporului român și să nu răspundă comenzilor pe linie de partid.

Solicităm fiecărui senator al României în parte ca până la data votului privind L612/2022 să își asume public poziția cu privire la supremația sau nu a Constituției României în justiția națională.”, se arată în petiția online.

”Vă solicităm să evaluați la nivel profesional și moral obligațiile care vă revin din perspectiva datoriei de fidelitate față de valorile Constituției României și de atașament pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale și să aveți un comportament activ în vederea apărării supremației Curții Constituționale și a obligativității deciziilor Curții Constituționale în cadrul votului pe care îl veți da pe PL612/2022.

Vă rugăm și vă somam să votați pentru Constituția României!”, scrie Toni Neacșu la final.

Puteți citi mai multe explicații și semna petiția AICI

Comments

comentarii

Un bărbat care a fost reținut de polițiști pentru că a violat o minoră în Cășeiu, județul Cluj, a dispărut înainte să fie emis mandatul de arestare. Acum Poliția îl caută, dar acesta nu este de găsit.... Citește mai mult
Clujul metropolitan are o populație de aproape 400 de mii de locuitori, potrivit datelor INS. Proiectele metropolei trebuie însă armonizate, pentru a fi compatibile și funcționale.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!