fbpx
sursa foto mondonews.ro

Peste 80 de polițiști vor supraveghea Bacalaureatul în Cluj

Peste 80 de poliţişti acţionează suplimentar, pe raza județului Cluj, pentru desfăşurarea în condiţii de linişte şi siguranţă a examenului naţional de Bacalaureat

Pe durata examenului naţional de Bacalaureat, 84 de poliţişti clujeni vor acţiona, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, ce mai numeroşi poliţişti sunt de la structurile de ordine publică şi de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, cele 81 de centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiştilor.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor. Efectivele Poliţiei Clujene sunt în teren pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât examenul naţional de Bacalaureat să se desfăşoare în condiţii de normalitate.

Potrivit Ministerului Educatiei, in toată țara sunt 168.945 de candidati care s-au inscris in vederea sustinerii examenului national de Bacalaureat, in sesiunea iunie-iulie 2015. Sunt cu peste 7.000 mai multi decat in aceeasi sesiune a anului trecut (161.682 de elevi). Dintre acestia, 143.949 de candidati (76,89%) provin din promotia curenta, iar 24.996 de candidati (23,11%) provin din seriile anterioare.

In functie de forma de invatamant absolvita, candidatii inscrisi pentru a participa la aceasta sesiune a Bacalaureatului sunt distribuiti astfel: 163.462 – zi, 2.943 – seral si 2.540 – frecventa redusa.

Prima sesiune din acest an a examenului national de Bacalaureat debuteaza luni, 8 iunie, cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A). Proba se va desfasura pe durata a trei zile (8-10 iunie). In intervalul 10-12 iunie va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (proba B), iar in perioada 15-19 iunie se va desfasura evaluarea competentelor digitale (proba D). Ciclul probelor orale se incheie cu evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C), programata intre 22 si 26 iunie.

Probele scrise ale examenului national de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015, incep luni, 29 iunie, cu testarea cunostintelor de limba si literatura romana (proba E)a). Proba la limba si literatura materna va fi sustinuta in 30 iunie, proba obligatorie a profilului, pe 1 iulie, iar proba la alegere a profilului si specializarii in 3 iulie.

Rezultatele vor fi afisate in 6 iulie pana la ora 12,00 si tot in aceeasi zi se vor putea depune contestatiile, pana la ora 16,00. Rezolvarea contestatiilor se va face intre 7 si 9 iulie. Rezultatele finale, dupa contestatii, vor fi afisate in 10 iulie.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina