fbpx

Peste 2.000 de articole pirotehnice confiscate din piețele Mihai Viteazu și Mărăști

Polițiștii clujeni au confiscat peste 2.000 de articole pirotehnice de la doi bărbați care le comercializau în piețele Mihai Viteazu și Piața Mărăști din Cluj-Napoca. Acțiunea polițiștilor poartă denumirea sugestivă ”Foc de artificii”

În perioada sărbătorilor de iarnă, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj acţionează pe raza judeţului pentru combaterea comercializării ilicite de articole pirotehnice. Activităţile se desfăşoară în baza planului de acţiune ,,Foc de artificii” şi vizează atât controlarea societăţilor comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu materiale pirotehnice, cât şi depistarea celor care încalcă regulile privind comercializarea acestui tip de produse în zona pieţelor, târgurilor sau a centrelor comerciale.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au dispus confiscarea a peste 2.000 de articole pirotehnice, care erau comercializate ilicit în pieţe de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Astfel, în piaţa Mihai Viteazu, din Cluj-Napoca, poliţiştii au identificat un bărbat de 36 de ani, din Cluj-Napoca, care deţinea şi comercializa, fără drept, 1.572 articole pirotehnice din categoria 2. De asemenea, în piaţa Mărăşti, din Cluj-Napoca, a fost depistat un bărbat de 40 de ani, din Cluj-Napoca, care deţinea şi comercializa, fără drept, 500 articole pirotehnice din categoria 2.

În cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns