fbpx

Percheziții pentru destructurarea unei rețele de braconaj piscicol

Procurorii și polițiștii efectuează percheziții de amploare în șase județe din sudul țării pentru destructurarea unei rețele de braconaj la sturioni și calcani.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împreună cu aproximativ 400 de polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi ai Inspectoratului General de Aviaţie, cu suportul tehnic şi informativ al SRI, efectuează, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, un număr de 48 de percheziţii în mai multe locaţii situate pe raza a 6 judeţe, în vederea destructurării unor reţele locale specializate în braconaj piscicol cu specii protejate.

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate cantităţi semnificative de sturioni, calcani, icre negre şi alte specii de peşti care fac obiectul braconajului piscicol. De asemenea, au fost ridicate mai multe instalaţii şi dispozitive de braconaj piscicol.

Totodată, în Municipiul Bucureşti, poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor si  inspectori fiscali ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală derulează mai multe controale la operatori economici specializaţi în comercializarea produselor piscicole în vederea stabilirii legalităţii provenienţei mărfii.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina