clujust.ro

Percheziții la o primăriță, soție de preot, din Maramureș, care ar fi jucat la păcănele ajutoarele de încălzire

Localnicii din comuna Şieu, judeţul Maramureş spun că primăriţa, care este şi preoteasă, ar fi jucat ajutoarele de încălzire la păcănele împreună cu soţul ei, preotul din sat

Poliţiştii au făcut descinderi la Primărie, cât şi la Casa Parohială şi au ridicat mai multe documente pentru a confirma dacă angajaţii au deturnat fondurile europene.

Se suspectează că de mai multe săptămâni s-ar fi întocmit acte ca oamenii să primească ajutoare de încălzire, însă banii nu ar mai fi ajuns la cetăţeni.

”Ieri, 30 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești, au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară și două mandate de aducere a persoanelor vizate de anchetă, pentru probarea activităţii infracţionale cercetate într-un dosar penal în care se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de delapidare și abuz în serviciu.

În fapt, în cursul anului 2021, trei funcționari din cadrul unei instituții publice din localitatea Șieu, și-ar fi însușit importante sume de bani din fondurile publice.În urma efectuării percheziţiilor au fost identificate şi ridicate documente ce au legătură cu fapta.

Polițiștii efectuează cercetări pentru recuperarea prejudiciului cauzat, acesta fiind estimat la valoarea de 90.000 lei.
În cauză, cercetările continuă, sub supravegherea procurorului de caz, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost săvârșite faptele, identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, precum și pentru identificarea şi indisponibilizarea de bunuri în vederea recuperării prejudiciului.

În cadrul perchezițiilor s-a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Maramureș.”, a transmis IPJ Maramureș.

Comments

comentarii

Clujul metropolitan are o populație de aproape 400 de mii de locuitori, potrivit datelor INS. Proiectele metropolei trebuie însă armonizate, pentru a fi compatibile și funcționale.... Citește mai mult
Bugetul Floreștiului pentru anul 2023 a fost adoptat, fiind cel mai generos buget din istoria comunei. Proiectele dedicate infrastructurii educaționale și dezvoltării zonelor verzi ocupă o parte însemnată a capitolului de investiții, care beneficiază de peste 15 milioane de euro.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!