fbpx

Patria Credit despre executarea bătrânilor: ”regretabilă eroare de procesare”

După patru ani în care a terorizat cu somații mai mulți bătrâni, Patria Credit susține că a suspendat procedurile de executare după începerea urmăririi penale a fostei angajate acuzate de delapidare și că într-un singur caz a emis somație pe parcursul procesului penal dintr-o ”regretabilă eroare de procesare”. Detalii despre cazul bătrânilor din Iclod AICI.

Avocata a doi bătrâni executați silit nu este de aceeași părere și spune că s-a încercat pe toate căile executarea păgubiților în timpul urmăririi penale a fostei angajate Patria Credit. Executarea silită a fost oprită prin hotărâri judecătorești.

oameni din satul orman credite

Ca urmare a articolului din 2 august, managerul marketing și PR al Patria Credit, Camelia Răileanu, a emis un punct de vedere în care își exprimă regretul pentru ”prejudiciile cauzate unor persoane nevinovate” si dă asigurari ca societatea va restitui de urgență orice sume reținute fără un titlu valabil.

Explicațiile Patria Credit

”Intr-adevar, ca urmare a activitatii infractionale a unei foste angajate a societatii noastre, unii dintre consatenii acesteia au fost prejudiciati ca urmare a faptului ca, folosind acte false, fosta angajată a sustras bani din societate justificand acest lucru prin acordarea unor credite catre cativa locuitori din satul Iclod. Societatea noastra a initiat actiune penala impotriva salariatei faptuitoare imediat ce a descoperit actiunile ilegale ale acesteia pentru a stabili existenta situatiei infractionale cat si persoanele afectate de aceasta situatie. Ca urmare a plangerii noastre, instanta a dispus condamnarea acesteia pentru savarsirea infractiunii de delapidare.

Asa cum se mentioneaza si in articolul dumneavoastra, singurele persoane care au contestat validitatea creditelor acordate in Iclod sunt 8 persoane din acest sat, care au si initiat actiune penala impotriva fostei salariate. Cu privire la toate aceste cazuri, dupa inceperea urmaririi penale impotriva fostei salariate, am dispus neinceperea formalitatilor de executare silita sau suspendarea acestor proceduri, dupa caz, pana la decizia irevocabila a instantei. Intr-un singur caz dintre cele de mai sus, dintr-o regretabila eroare de procesare, s-a transmis o somatie de plata de catre executorul judecatoresc, executarea fiind oprita imediat ce a fost constata aceasta greseala si inainte de retinerea oricaror sume de bani de la persoana in cauza.

Regretam acest incident precum si prejudiciile cauzate unor persoane nevinovate si in situatia in care mai sunt si alte persoane care au fost prejudiciate prin acordarea de credite false de catre fosta salariata, le recomandam sa depuna plangere penala impotriva acesteia, pentru ca organele competente sa poata cerceta fiecare caz si sa constate ilegalitatea savarsita. Asiguram toate aceste persoane ca vom colabora, in continuare, cu organele competente pentru elucidarea acestui caz si vom restitui cu urgenta orice sume retinute fara un titlu valabil de societatea noastra, daca instanta va constata ca mai exista astfel de cazuri”

Executarea silită, oprită de instanță

Avocata Camelia Negru, care îi reprezintă pe soții Balint, doi bătrâni somați de Patria Credit, spune însă că procedurile de executare silită nu s-au oprit pe parcursul urmăririi penale împotriva fostei angajate Ana Pop. ”Au suspendat în în 2012, iar în 2013 au apelat la un alt executor judecătoresc. Am contestat în instanță executarea și am câștigat. A fost o bătaie de joc la adresa acestor oameni, puși pe drumuri și cheltuieli”, a spus avocata,

executare patria credit (1)

De asemenea, pe lângă executori judecătorești, Patria Credit a apelat și la o firmă de recuperare creanțe Kruk International pentru a recupera banii de la bătrâni.

executare patria credit (2)

”Părinții mei, în loc să stea liniștiți la pensie, au fost efectiv terorizați de aceste somații. Fiind bătrâni, vă dați seama că s-au speriat”, a spus fiul unor păgubiți, Florin Balint.

Opt bătrâni sunt părți vătămate sau civile în al doilea dosar penal al fostei angajate Patria Credit, Ana Pop, acuzată de fals și înșelăciune, aflat pe rolul Judecătoriei Gherla, cu termen de judecată în septembrie.

Ca urmare a articolului publicat de CLUJUST.ro, reprezentanții Patria Credit au oprit orice demers de notificare sau executare silită a bătrânilor din comuna Iclod.

Departamentul de PR al Patria Credit IFN a menționat că instituția nebancară sprijină dezvoltarea zonelor rurale: ”Tinem sa mentionam ca, din momentul preluarii Patria Credit IFN SA (fosta Capa Finance) de catre cei doi actionari majoritari — Romanian American Enterprise Fund si Balkan Accession Fund, strategia companiei a fost axata pe sprijinirea microfinantarii, prin acordarea de credite micilor producatori agricoli din mediul rural care, in general, nu au acces la servicii financiare precum si a firmelor mici si foarte mici. Prin urmare, suntem primii interesati sa solutionam orice situatie care ar putea afecta derularea proiectului nostru de dezvoltare a zonelor rurale.”

Comments

comentarii

Unirea Dej primește vizita echipei Dinamo Bucuresti, în primul meci din Play-off-ul Ligii 2 disputat pe teren propriu.... Citește mai mult
Fosta boală a sărăciei a devenit în secolul XXI o boală a oamenilor care muncesc mult și nu au grijă de ei.... Citește mai mult

3 comentarii

  1. tarta.rozalia

    in aceiasi situatie se afla si Bocos Reghina . De anu trecut i se retine din pensie, neavand bani nu a facut contestatie la executarea silita ,si prin urmare banca continua sa-i retina din pensie .CE VA FACE BANCA IN ACEST CAZ?

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!