fbpx

Paszkany se plimbă între instanțe cu controlul judiciar

Omul de afaceri Arpad Paszkany a cerut revocarea controlului judiciar impus de DIICOT Cluj, numai că instanțele clujene nu se pot hotărâ care să judece cererea.

Ieri, Arpad Paszkany și avoactul lui au fost la Tribunalul Cluj cu cererea de revocare a controlului judiciar. Un judecător de drepturi și libertăți a hotărât să trimită cererea la Curtea de Apel: ”În temeiul art. 47 corob. cu art. 38 alin. 1 lit. d) şi art. 53 C.proc.pen., admite excepţia necompetenţei materiale a Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj, invocată de reprezentantul Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj.

În baza art. 50 C.proc.pen., declină competenţa de soluţionare a plângerii formulate, în condiţiile art. 213 C.proc.pen., de inculpatul P. A. Z., împotriva ordonanţei procurorului din data de 07.06.2016, emisă în dosar penal nr. 69 D/P/2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, prin care s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de inculpat, în favoarea Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Cluj. Dispune înaintarea de îndată a dosarului către instanţa superioară. Fără cale de atac.”

Astăzi, un judecător de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Cluj a declarat conflict negativ de competență și trimite dosarul la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a stabii competența de soluțiionare. : ”- Admite excepţia invocată de inculpatul P.A.Z., prin apărător. Declină competenţa de soluţionare a plângerii formulate de inculpat în favoarea Tribunalului Cluj. În baza art. 51 Cod procedură penală constată declanşat conflictul negativ de competenţă şi înaintează dosarul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea soluţionării acestuia. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 17 iunie 2016”

Art. 51 CPP: Conflictul de competenţă
(1) Când două sau mai multe instanţe se recunosc competente a judeca aceeaşi cauză ori îşi declină competenţa reciproc, conflictul pozitiv sau negativ de competenţă se soluţionează de instanţa ierarhic superioară comună.
(2) Instanţa ierarhic superioară comună este sesizată, în caz de conflict pozitiv, de către instanţa care s-a declarat cea din urmă competentă, iar în caz de conflict negativ, de către instanţa care şi-a declinat cea din urmă competenţa

Comments

comentarii

Cu bucurie și mândrie, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) marchează un moment de excepție în domeniul ingineriei structurale, odată cu succesul remarcabil obținut de echipa sa de studenți la prestigiosul concurs internațional de design seismic din Seattle.... Citește mai mult
Când spui primăvară, e imposibil să nu te gândești la urzici cu usturoi și mămăligă. Încă din februarie se culeg urzicile tinere, fragede, gustoase, care abundă în 17 vitamine și minerale esențiale pentru sănătate.... Citește mai mult

Lasă un răspuns