fbpx
Panoul de pe strada Romulus Vuia (sursa foto news.ro)

Panourile cu sloganul UDMR ”Salvăm Clujul! De București” sunt ilegale. Poliția locală a dispus desființarea

Poliția locală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a constatat că panourile cu sloganul de precampanie al UDMR “Salvăm Cluju! De Bucureşti. Taxele noastre să îmbogăţească Ardealul, nu Capitala” sunt ilegale, neavând autorizație de construire, și au dispus destiințarea lor.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism și Disciplina în Construcții au constatat că panourile de pe străzile Romulus Vuia nr. 13, Tăietura Turcului f.n. (Tetarom), Calea Baciului nr. 22 și Calea Turzii nr. 194, sunt ilegale, fără a deține autorizație de construire.

”Pentru panoul amplasat pe strada Romulus Vuia nr. 13 (aparținând SC INSIGHT OUTDOOR SRL) şi cel amplasat pe strada Calea Turzii nr. 194 (aparținând SC ADVENTURE PUBLISHING SRL), afişajul s-a făcut pe panouri ilegale, sancţionate ca atare de Primăria municipiului Cluj-Napoca în conformitate cu  Legea nr. 50/ 1991- republicată, prin amendă şi aflate în proces de desfiinţare la instanţele judecătoreşti.

Menţionăm faptul că a fost nevoie de acţiune judecătorească deoarece panoul era amplasat pe proprietate privată. În cazul în care acesta era amplasat pe domeniul public al statului, desfiinţarea putea fi realizată pe cale administrativă de către Primăria  municipiului Cluj-Napoca. În urma controlului efectuat, firmele au luat decizia de îndepărtare a afişajului ilegal, Primăria  municipiului Cluj-Napoca continuând procesul de desfiinţare a panotajului ilegal.

Panourile de pe strada Tăietura Turcului fn (Tetarom) (aparținând SC ADVENTURE PUBLISHING SRL) şi cel de pe Calea Baciului nr. 22 (aparținând SC INSIGHT OUTDOOR SRL) sunt amplasate fără a deține autorizație de construire, conform Legii nr. 50/1991- republicată. În acest caz, polițiștii locali au întocmit proces verbal de constatare și sancționare a contravenției pentru lucrări fără autorizație de construire şi s-a dispus desfiinţarea în termen de 48 de ore ale acestora. În caz de neconformare va fi sesizată instanţa de judecată pentru desfiinţare.”, se arată în comunocatul Primăriei Cluj-Napoca.

Panourile montate în urmă cu câteva zile au stârnit numeroase comentarii și au adus în prim plan, din nou, discuția despre autonomia Ardealului.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina