fbpx

Ordin de protecție împotriva unui împătimit al jocurilor de noroc care își terorizează părinții

Un bărbat din Constanța a obținut ordin de protecție împotriva propriului fiu, despre care a povestit în instanță că îi terorizează din cauza patimei pentru jocurile de noroc: ”Nu mai pot ţine 100 de lei în casă”

”Problema este de 5 ani de zile, băiatul meu, respectiv pârâtul, este un împătimit al jocurilor de noroc. Nu munceşte şi este întreţinut de mine şi soţia mea.”, a spus reclamantuș, care a precizat că o întreţine şi pe noră şi pe nepot.

În legătură cu incidentul pentru care a depus cererea pentru ordin de protecție, reclamantul a precizat că a plecat cu mama pârâtului, pentru că are o firmă de transport, şi trebuia să ajungă la un camion pe care îl avea în localitatea Băltăgeşti în faţa porţii. Pârâtul trebuia să vină după ei, dar a venit mai târziu, mama acestuia lucrează la un magazin al cumnatului său. ”Maşina era la zero cu motorina, pentru că pârâtul umblă nopţile cu maşina, îşi pierde nopţile cu diverşi indivizi, care nu au copii, şi care atunci când au 100 lei, îi bagă la aparate. Suntem terorizaţi de acest băiat. Reclamantul mai arată că are un deget rupt şi vânătăi.”

Reclamantul a arătat că nu a fost la Medicina Legală, dar are vânătăi care se pot observa. Plângere a depus numai în scris la poliţie. Potrivit tatălui, pârâtul nu îi lasă să îşi trăiască viaţa, cu două luni de zile în urmă a intrat în apartament peste ei, a strâns-o pe mama lui, iar aceasta a intrat în depresie 3 zile. Pârâtul spunea că îi omoară, astfel că reclamantul a solicitat să i se pună o restricţie pe ambele locuinţe şi să plece cu familia lui pentru că nu se mai poate.

Interpelat fiind de judecător dacă cauza comportamentului pârâtului este cea a jocurilor de noroc, reclamantul a răspuns că da. ”Pârâtul a devenit autoritar pe banii lor, nu este salariat. Nu poate preciza câţi bani îi dă lunar, pentru că nu îi dă, pârâtul îi ia bani din casă. Nu mai pot ţine 100 de lei în casă. (…) Sunt torturaţi şi intimidaţi de acest băiat pe care nu îl mai poate numi copilul său. Pârâul nu are servici, el îl întreţine. Nu îi dă bani dar îi cumpără cele necesare, respectiv lapte, pamparsi, etc.”, se arată în hotărâre.

Interpelat fiind dacă are acest viciu al jocurilor de noroc, pârâtul a declarat că nu este adevărat, nu este dependent.

Întrebat fiind dacă câştigă bani sau cum îşi întreţine familia, pârâtul a răspuns că părinţii săi nu îi dau nici un ban, se mai duce cu maşina când îl mai sună câte cineva, şi îi duce la Constanţa, sau în alte părţi.

De asemenea, a negat că l-ar fi lovit pe tatăl lui, din contră, a susținut că el a fost lovit de către reclamant.

Cu toate acestea, ”instanţa constată că cererea reclamantului este întemeiată, raportat la starea de fapt reţinută şi probată în cauză şi în consecinţă, va fi admisă în parte, cererea având ca obiect ordin de protecție, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârșova pentru reclamant  şi în baza dispoziţiilor art. 39 rap. la art. 38 alin.1 lit.e) din Legea nr. 217/2003, republicată, instanţa va dispune emiterea ordinului de protecţie împotriva pârâtului  şi în favoarea reclamantului , pe o durată de 2 (două) luni de la data emiterii prezentului ordin.”, se arată în sentință.

Comments

comentarii

Universitatea Cluj a pierdut, sâmbătă, meciul contra Petrolul Ploiești în etapa cu numărul 4 din play-out. Partida s-a termina cu scorul de 2-1 (0-0).... Citește mai mult
Competiția WorldSkills de Cofetari-Patiseri și Brutari la Cluj: O zi specială pentru talentele din patiserie și brutărie. Cei mai buni vor reprezenta România la Lyon.... Citește mai mult

Lasă un răspuns