Judecătoarea inculpată Ana Chirilă rămâne în arest preventiv

Înalta Curte a respins contestațiile judecătoarei inculpate Ana Maria Chirilă și a co-inculpatului Mihai Pînzari împotriva măsurii arestului preventiv.

”Respinge ca nefondate contestațiile.”, au decis judecătorii Înaltei Curți.

Judecătoarea Ana Maria Chirilă de la secția penală a Tribunalului Suceava și interlopul Mihai Pînzari au fost arestați preventi de Curtea de Apel București în 13 octombrie.

Pînzari era judecat de Chirilă la Tribunalul Suceava din 2020 pentru constituirea unui grup infracțional organizat. Judecătoarea era în pronunțare cu dosarul. Tot din 2020 ar fi început activitatea ei infracțională, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte.

”Potrivit probatoriului administrat, s-a stabilit că inculpata, în perioada 11 – 14 noiembrie 2022, în baza prerogativelor specifice funcției de judecător pe care o exercita, a luat cunoștință de informații nepublice privind actele de urmărire penală și măsurile dispuse într-un dosar DIICOT (dosar aflat în faza de urmărire penală), respectiv informații privind perchezițiile domiciliare ce urmau a fi efectuate, pe care le-a pus la dispoziția altor persoane prin intermediul cărora au ajuns și la alte persoane interesate.

De asemenea, în perioada aprilie – septembrie 2023, inculpata, în virtutea prerogativelor pe care le implică funcția pe care o exercita, a luat cunoștință de informații nepublice privind actele de urmărire penală și măsurile dispuse într-o altă cauză DIICOT, informații pe care în mod direct și prin intermediul altor persoane le-a pus la dispoziția unor persoane interesate.

Referitor la infracțiunea de favorizarea infractorului, s-a reținut că divulgarea către persoanele cercetate a faptului că erau vizate de măsuri de supraveghere tehnică sau percheziții a fost de natură să pericliteze cercetările în cauzele respective.

Cu privire la infracțiunea reținută la punctul 2 (luare de mită), potrivit probatoriului administrat, s-a stabilit că, în perioada 2020 – 2023, în mod direct sau prin intermediul altor persoane, inculpata, în mod repetat, a primit/acceptat primirea unor foloase necuvenite (bani, bijuterii, folosința gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază și protecție, produse alimentare ș.a.) în legătură cu măsurile dispuse și hotărârile pronunțate într-o cauză instrumentată de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava. (..)

 în perioada septembrie – octombrie 2023, inculpata a deținut în locuința sa droguri de mare risc în vederea consumului propriu, iar în anumite perioade a pus la dispoziția unor persoane locuința sa în vederea consumului de droguri.”, a transmis Parchetul.

Ana Maria Chirilă s-a transferat la sfârșitul anului 2019 de la secția civilă a Judecătiriei Cluj-Napoca la secția penală a Tribunalului Suceava, iar recent reușise la concursul de promovare la Curte.

Comments

comentarii

Legendele tenisului mondial Andre Agassi, Steffi Graf, Simona Halep şi Andrei Pavel, au făcut show, sâmbătă, într-un meci de dublu care i-a încântat pe spectatorii prezenți la Sports Festival.... Citește mai mult
Au mai rămas câteva zile până la vacanța de vară. Ultima zi de școală pentru elevi și preșcolari este vineri, 21 iunie.... Citește mai mult

Lasă un răspuns