fbpx

Premierul Orban: ”Vom menține terasele închise”

Premierul Ludovic Orban a anunțat, în această seară, după ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență, că terasele vor rămâne deocamdată închise.

Premierul a explicat că articolul 8 din legea pentru starea de alertă prevede posibilitatea acestei măsuri.

Articolul 8 din Legea 55/2020:

(1) Pe durata stării de alertă se poate suspenda consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, atât în interiorul, cât și la terasele din exteriorul acestora.

(2) Pe durata stării de alertă poate fi permisă prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice care nu se consumă în spațiile menționate la alin. (1), cu excepția teraselor unde se respectă măsurile de protecție sanitară.

Declarații Orban:

”Odată cu intrarea în vigoare a legii, o să instituim starea de alertă prin Hotărâre de Guvern în condițiile stabilite de Parlament.

HG va cuprinde tot ce prevede legea, planul de măsuri cu cele trei anexe. Odată cu adoptarea HG rămânem în stare de alertă. Avem toate mijloacele necesare pentru a impune respectarea legii.

Tot mâine voi convoca toate instituțiile care au atribuții de control și care au abilitarea legală de a dispune măsurile pentru respectarea regulilor stabilite prin lege și HG în starea de alertă. Toate instituțiile de control vor fi pe teren și vor impune aplicarea legii.

Vom apela la toate pârghiile pe care le avem pentru a ne asigura că instituțiile publice, agenții economici, cetățenii respectă regulile pe care le-am impus.

Vom menține terasele închise.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina