fbpx

Onorariul executorului judecătoresc pentru mutarea unui gard, redus de la 2.200 la 400 lei

O instanță de la Tribunalul Maramureș a constatat că onorariul executorului judecătoresc într-un dosar banal cu un gard mutat era umflat și l-a redus de la 2.200 la 400 de lei! Noroc că cel executat a depus la instanță contestație la executare, în care a invocând cheltuieli de executare prea mari.

Doi vecini din Baia Sprie, Maramureș, s-au judecat mai mulți ani pentru stabilirea liniei de hotar dintre proprietățile lor. După ce sentința a rămas definitivă, vecinul câștigător s-a dus la un executor judecătoresc pentru a-l obliga pe celălalt să-și mute gardul. Acesta din urmă a contestat executarea silită, în special cu privire la cheltuieli, căci în privința gardului s-a conformat benevol după încuviințarea executării silite. Inițial, Judecătoria Baia Mare i-a respins contestația, dar a atacat-o cu apel.

Apelantul a susținut că, în loc să trimită o somație, executorul judecătoresc Bogdan Ioan Pintea a trecut direct la executarea silită, stabilind în defavoarea sa cheltuieli de executare silită foarte mari practic pentru nimic, ”din dorința executorului de a face pe seama sa un onorariu necuvenit.”

Tribunalul Maramureș a admis în parte contestația la executare, în sensul că a redus cheltuielile de executare de la 3.410 lei la 1.058 lei. Cea mai mare parte din cheltuieli o reprezenta onorariul executorului judecătoresc de 2.200 de lei, care a fost redus la 400 de lei. Instanța a menținut sumele de 100 de lei pentru tehnoredactare, imprimare, multiplicare documnte, 500 de lei onorariu avocat executare și 58,8 lei contravaloarea expedierii documentelor.

Motivarea deciziei

decizie mm cheltuieli executor 01

decizie mm cheltuieli executor 02

decizie mm cheltuieli executor 03

decizie mm onorariu executor 04

decizie mm cheltuieli executor 05

Comments

comentarii

Cu bucurie și mândrie, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) marchează un moment de excepție în domeniul ingineriei structurale, odată cu succesul remarcabil obținut de echipa sa de studenți la prestigiosul concurs internațional de design seismic din Seattle.... Citește mai mult
Când spui primăvară, e imposibil să nu te gândești la urzici cu usturoi și mămăligă. Încă din februarie se culeg urzicile tinere, fragede, gustoase, care abundă în 17 vitamine și minerale esențiale pentru sănătate.... Citește mai mult

Lasă un răspuns