fbpx

Concursurile naționale de procese simulate de penal și fiscal, câștigate de studenți din Cluj

Week-end-ul trecut au avut loc două concursuri naționale de procese simulate, unul pe drept penal, la Curtea de Apel Cluj, și unul pe fiscal la Facultatea de Drept a Universității București, ambele câștigate de echipe de studenți din Cluj. Primul a fost organizat de asociația studenților Elsa Cluj-Napoca, iar al doilea de Elsa București.

Studenții de la Facultatea de Drept a UBB Cluj și-au luat revanșa pentru rezultatele slabe de la Hexagonul facultăților de drept din acest an.

La Curtea de Apel Cluj s-a desfășurat cea de-a III-a ediție a Concursului Național de Procese Simulate de Drept Penal „Traian Pop” , unde cele mai bune 12 echipe din țară și-au susținut argumentele pe baza unei spețe în fața juriului format din avocat Sergiu Bogdan, procuror Rareș Ciaușu și judecător Mihai Ghica.

În urma dezbaterilor a fost aleasă echipa câștigătoare formată din Alexandru Matache și Celia Dudaș de la Facultatea de Drept a Universități Babeș-Bolyai Cluj.

Pe locul II s-au clasat Irina Nicola și Marian Ariadna – Universitatea din București, iar pe locul III Szanto-Petria Bianca și Roxana Sîntimbrean – Universitatea Babeș-Bolyai Cluj.

Titlul de cel mai bun pledant a fost acordat Dianei Lucaciu, și ea studentă în cadrul Facultății de Drept UBB.

Studenții din Cluj s-au afirmat și la Concursului național de Drept fiscal, desfășurat în week-end la Facultatea de Drept a Universității București. Câștigătorii concursului au fost Șerban Hălmăgean și Mihai Dolhescu, anul III UBB, primul fiin președintele Elsa Cluj-Napoca.

Concursul a avut două faze: cea scrisă și cea orală. Dintre echipele care au trimis concluzii scrise, au fost selectate cele mai bune șase, trei fiind echipe formate din studenți de la Cluj.

serban halmagean”Am citit cat am putut de multe despre speță pe care o aveam, inclusiv hotarari CJUE si de la ICCJ, pentru a avea si jurisprudenta. Am participat pentru ca-s pasionat de dreptul fiscal, mi-ar placea sa ma specializez pe domeniul acesta si am vrut sa vad la ce nivel sunt acum”, a spus Șerban Hălmăgean (foto) despre pregătirea pentru prima etapă.

În faza orală au fost trei procese, din care jurații au selectat două echipe pentru finală, unde studenții au avut de dezbătut o speță complet nouă.

Șerban Hălmăgean Mihai Dolhescu, au reușit să învingă în finală o echipă din București.  Cei doi au avut o prestație foarte bună, deși au avut doar două ore la dispoziție pentru pregătirea speței supusă dezbaterii în finală. ”Am avut o gramadă de cărți la noi si stiam câteva hotărâri aplicabile in speță”, a spus președintele Elsa Cluj-Napoca.

Juriul a fost format din avocații Oana Molea, Andrei Iancu și Alexandra Ologu, specializați pe fiscal.

proces simulat fiscal bucuresti

Comments

comentarii

Între 15 și 18 ani, Erika Isac, artista care a scuturat societatea românească cu piesa „Macarena”, a dispărut din spațiul public: „Un copil de 15 ani nu poate lupta cu așa ceva, nu poate lupta cu nimic”... Citește mai mult
Care sunt banii „adevărați”, cei de hârtie sau cei de pe card? Eugen Rădulescu, director la Banca Națională, relatează o povestioară despre schimbarea mentalităților.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!