fbpx

EXCLUSIV: O tânără de 18 ani din Dej și-a evacuat mama din casă prin ordin de protecție de la instanță!

Deși pare greu de crezut, o tânără care abia a împlinit 18 ani a cerut și a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame, pe care a evacuat-o din casă în pragul Crăciunului. Femeia disperată mai are o șansă la apelul care se va judeca la Tribunalul Cluj.

Un judecător de la Judecătoria Dej a pronunțat, în 19 decembrie, hotărârea prin care mama este obligată să păstreze distanța minimă de 100 de metri față de fiică, timp de șase luni, plus alte obligații.

Soluția pe scurt: ”Admite in parte cererea de emitere a unui ordin de protectie astfel cum a fost precizata.

Emite ordin de protectie pe durata unui termen de 6 luni, calculat de la data emiterii, prin care se dispun urmatoarele masuri:

1. evacuarea paratei din locuinta situata in localitatea Dej, ____

2. pârâta K E va pastra o distanta minima de 100 m fata de reclamanta;

3. interzice pârâtei K E orice contact, inclusiv telefonic prin corespondenta sau în orice alt mod cu reclamanta.

4. interzice pârâtei K E deplasarea pe traseul obisnuit al reclamantei de la locuinta de domiciliu la scoala, respectiv strazile _____, in zilele lucratoare, zilnic în intervalul orar 7,30-8 am si 13-15.

Atrage atentia pârâtei ca încalcarea oricareia dintre masurile prevazute în prezentul ordin de protectie constituie infractiunea de nerespectare a hotarârii judecatoresti si se pedepseste cu închisoare de la o luna la un an.

Stabileste onorariul aparatorului din oficiu al pârâtului la suma de 260 de lei.

Onorariul avocatului din oficiu al pârâtului în cuantum de 260 de lei se plateste din fondurile Ministerului Justitiei în contul Baroului Cluj, pentru avocat A L.

Potrivit art. 31 alin. 1 din Legea nr. 217/2003, prezenta hotarâre se comunica structurilor teritoriale ale Politiei Române în a caror raza teritoriala se afla locuinta victimei si a agresorului.

În conformitate cu art. 31 alin. 3 din Legea nr. 217/2003, pentru punerea în executare a acestui ordin, politistul poate intra în locuinta familiei si în orice anexa a acesteia, cu consimtamântul persoanei protejate sau, în lipsa, al altui membru al familiei.

Executorie fara somatie sau fara trecerea vreunui termen.

Cu drept de apel în termen de 3 zile de la pronuntare. Cererea de apel se va depune la Judecatoria Dej.

Pronuntata în sedinta publica azi 19.12.2018.”

Clujust.ro a stat de vorbă cu mama, care susține că fiica ei este de fapt cea agresivă și că sunt într-o stare conflictuală de circa un an de când fata are un iubit care ar influența-o negativ. Femeia spune că este victima unei înscenări. Tânăra a invocat în fața judecătorului că îi este frică să stea în casă cu mama ei și că suferă de atacuri de panică din cauza ei.

Mama evacuată spune că doarme pe la rude. Soțul ei este plecat la muncă în străinătate.

Vom reveni asupra acestui caz tulburător.

Comments

comentarii

Primarul Bogdan Pivariu a efectuat o vizită pe șantierul din zona străzii Cetății din Florești și a găsit nereguli.... Citește mai mult
A început un nou an universitar la UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, luni, 2 octombrie. Rectorul Anca Dana Buzoianu a transmis un mesaj comunității academice la ceremonia de deschidere.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!