fbpx
Colaj realizat de Clujust. dosarele îi aparțin judecătoarei Alina Niță

O săptămână din “viaţa în instanță” a unui judecător

Titlul este dat de judecătoarea Alina Mihaela Niță de la Tribunalul Neamț, care a postat programul săptămânal pe Facebook:

”Luni – soluționat 3 abțineri și 1 reexaminare taxa de timbru, minuta și motivare, studiat 5 dosare din completul preluat cu ședință marți, pus vize în 40 de dosare din etapa scrisă, răspunsuri BIRP.

Marți – intrat în ședință la 9 și la 11, studiu 30 de dosare din sedinta de joi (60 de bucăți, complet preluat).

Miercuri – studiu 30 dosare sedinta de joi, audiat 4 minori în camera de consiliu.

Joi – ședință cu 60 dosare, din care 18 partaje (foto), intrat la 9 terminat la 15, cu 3 interogatorii și 7 martori, pus vize în 15 dosare urgente din etapa scrisă.

Vineri – soluționat 3 amânări de pronunțare și de scris minute (minuta partaj de 2 pagini și o soluție plângere împotriva ordonanță procuror cu 5 volume) și 20 de dosare din sedinta de joi, de solutionat și scris minute.

Ar mai fi fost de verificat încheierile din ședința precedenta în jur de 40, dar nu sunt gata, grefierul având în lucru câteva ședințe precedente, 1-2 ore fiind necesare și pentru aceasta activitate.

Nu am timpi morți sau pierduți nici măcar sa mănânc, când îmi este foame sorb o gura de cafea și mestec câteva migdale.

Pentru săptămâna viitoare sunt planificate aceleași activități: cereri urgente luni, vize dosare în etapa scrisă, ședință marți complet preluat, studiu dosare ședință joi 50 dosare, amânări de pronunțare vineri 4 dosare, audieri de minori, 40 de încuviințari, răspunsuri la BIRP.
Și fiecare săptămână este la fel.

As vrea sa și motivez, dar nu știu ce zi din săptămână ar putea fi alocată pentru motivare, zi in care as putea redacta cel mult 4-5 dosare (din cele 20 pe care le pronunț saptamanal), având în vedere că trebuie să prelucrez singura cererea de chemare în judecata și întâmpinarea.

Probabil că, numai dacă ar sta cineva zi de zi langa un judecător ar înțelege efortul intelectual pe care îl depune și putere de concentrare pe care trebuie să o aibă pentru a acorda atenție fiecărei activități pe care o face, fiecărui dosar pe care îl studiază, fiecărei hârtii pe care o semnează, fiecărei declarații pe care o consemnează.

P.S. Zi de zi, colegii mei de instanță muncesc în același ritm, salariul unui judecător de judecatorie fiind de aproape 8.500 lei/luna, cu toate sporurile incluse.”

Comments

comentarii

Guvernul a decis cine va fi noul prefect la Clujului. Este vorba despre tânărul avocat Tasnádi István Szilárd din UDMR.... Citește mai mult
UBB Cluj-Napoca susține Universitatea București pentru decizia de a exmatricula cei 45 de studenți care au fraudat mai multe examene.... Citește mai mult
Sinucidere șocantă! Un tânăr de doar 23 de ani a fugit gol pușcă prin cartier, iar apoi s-a aruncat de la etajul 6.... Citește mai mult
O nouă dezbatere CIIC va avea loc joi, 4 martie 2021, începând cu ora 17:00. Dezbaterea va fi în mediul online.... Citește mai mult

Lasă un răspuns