fbpx

O judecătoare de la CA Cluj dă de pământ cu avocații care spun doar ”vorbe de complezență” la oficii

Judecătoarea Adina Lupea de la Secția penală a Curții de Apel Cluj Cluj ”dă de pământ” cu avocații care spun doar ”vorbe de complezență” la oficii, mai ales acum după ce li s-au mărit onorariile.

”Sper doar ca onorariile noi negociate pentru asistenta juridica din oficiu sa contribuie la o mai buna infaptuire a actului de justitie. Altfel, cateva vorbe de complezenta intr-un mandat european iti aduc 1012 lei,un inculpat dintr-un lot apelant 868 de lei, un serviciu dupa ora 16 dublarea lor. Si pentru mai mult de 5 parti vatamate, 470 de lei de persoana vatamata asistata. Adica daca ai vreo 10…ca azi..2400 si ceva de lei. Onorariile, nota bene, sunt minimale, deci magistratul nu le mai poate cenzura, decat in sus 🙂

Va sustin, insa pentru 2000 si ceva de lei pe termen astept ceva mai mult decat ” Respingeti apelul ca nefondat, cu onorariu din FMJ conform referatului”.

Altfel, intr-o sedinta de judecata ca cea de azi in total cumulate depaseste jumatate din venitul meu net lunar, iar eu am sedinta o data la doua saptamani. Avocatii in schimb zilnic 🙂 De aceea asteptam concluzii ceva mai elaborate.”, a scris judecătoarea Lupea pe Facebook.

La comentarii, unde mai multe persoane au întărit cele spuse de judecătoare, aceasta a mai adăugat: ”Cu astfel de tarife la oficii, sa nu ne mai miram de tarifele aparatorilor alesi. In folosul justiatibililor. Iei 3000 de lei pe o cale de atac unde soliciti sa nu ii fie aplicata partii o amenda de 800 de lei. Cam halucinant…”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns