Decizia ca milionarii Andrew și Tristan Tate să rămână în arest la domiciliu a fost luată în complet de divergență la Curtea de Apel București. Adică a intrat un al treilea judecător care a înclinat balanța, căci cei doi din completul inițial nu s-au pus de acord. Judecătoarea Adina Pretoria Dumitrache a vrut să-i elibereze și să-i pună sub control judiciar, iar colegul mai tânăr Andrei Viorel Iugan a fost pentru menținerea măsurii actuale.
Ședința de judecată de ieri s-a încheiat în jurul orei 15, iar la ora 18 frații Tate și avocații lor au fost chemați din nou la Curte pentru că s-a intrat în complet de divergență. În cele din urmă, a fost menținută măsura arestului la domiciliu.
”Foarte ciudat că un judecător poate crede că dosarul este un gunoi și altul poate crede că libertatea ta ar trebui să rămână interzisă. Bazat pe aceleași acte? Te las sa speculezi. 3 luni într-o temniță. 4 luni acasă cu condiții stricte. Nu am mai fost afară de 7 luni. Tocmai au decis că trebuie să rămân în arest la domiciliu până în luna a 8-a.”, a transmis Andrew Tate după aflarea veștii.
Cine sunt judecătorii care nu s-au pus de acord
Adina Pretoria Dumitrache (fostă Buru) are 22 de ani de experiență ca judecător, iar Iugan 9. Ambii au ajuns prin transfer la Curtea de Apel București. Înainte, Dumitrache a fost la Curtea de Apel Brașov, iar Iugan, la Judecătoria Sectorului 5.
Dumitrache a absolvit în 1997 Facultatea de Drept din cadrul Facultății Ecologice din București, după care a lucrat trei ani ca avocat, iar după un stagiu de 10 luni la Institutul Național al Magistraturii ajunge în 2001 judecător la Judecătoria Târgu Mureș.
Dumitrache s-a transferat la Curtea de Apel București de la Curtea de Apel Brașov
Iugan este un polițist din Bacău ajuns magistrat. A făcut Facultatea de Drept la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza – unde a terminat și un master, iar apoi doctoratul. În 2014, a intrat la Institutul Național al Magistraturii.
Cei doi au pronunțat decizia definitivă în cazul Colectiv, care însă a picat la recursul în casație de la Înalta Curte.