Acasă » ȘTIRI » O femeie de afaceri și un profesor, la divorț după 45 de ani de căsnicie, de Valentine’s Day la Judecătoria Cluj-Napoca

O femeie de afaceri și un profesor, la divorț după 45 de ani de căsnicie, de Valentine’s Day la Judecătoria Cluj-Napoca

O femeie de afaceri și un profesor universitar s-au prezentat, astăzi, 14 februarie de Valentine’s Day, la Judecătoria Cluj-Napoca pentru a divorța după 45 de ani de căsnicie.

De Ziua îndrăgostiților, la Judecătoria Cluj-Napoca s-au judecat vreo zece cazuri de divorț. Dintre acestea, unul a ieșit în evidență, atât prin prisma personalității soților, cât și prin ”show-ul” din sala de judecată. Din motive ce țin de protejarea vieții private, nu vom da numele celo doi soți.

Cererea de divorț a fost întemeiată pe separarea în fapt pe o perioadă mai mare de doi ani. Mai exact, femeia, în vârstă de 66 de ani, nu mai locuiește cu soțul ei de mult timp.

Bărbatul a spus încă de la începutul procesului un lucru care a amuțit sala: ”Reclamanta este virtuală”. Mai apoi, a explicat că femeia de fapt nu ar vrea să divorțeze, dar că o împinge cineva de la spate.

Judecătoarea l-a întrebat pe bărbat: ”Apreciați că încă mai sunteți soț și soție care locuiesc împreună fără să fie separați în fapt?”

Soțul a răspuns că da și a adăugat: ”Să se exprime voința nemijlocită și dacă există un temei just, să facem separarea la notariat”

Judecătoare: ”Haideți să ne lămurim. Sunt două aspecte diferite. Dorința doamnei exprimată aici în fața tuturor este de a continua această cerere de divorț, întemeiată pe seprația în fapt pe o perioadă mai mare de 2 ani. Dacă această cerere este întemeiată sau nu, urmează să decindă instanța, adica eu, după ce vor fi administrate probele pe care doamna și dvs le propuneți. Se discută în acest moment doar cererea de divorț. Dvs ce îmi spuneți: că dacă doamna insistă cu cererea sunteți dispus să divorțați la notar?”

Soțul: ”Nu (..) Având în vedere că situația nu poate fi explicată în câteva cuvinte. În această situația  sunt implicați și copiii”

Jud: ”Dar copiii sunt majori”

Soțul: ”Sunt majori, dar din punct de vedere material sunt implicați și ei”

Judecătoare: ”Dar divorțul nu are de-a face cu aspectul material. Sunt două lucruri diferite. Una este divorțul și una este partajul. Regimul comunității dvs de bunuri nu face obiectul acestui dosar, ci doar calitatea dvs de soți”

Soțul: ”Cu tot respectul, din datele existente, rezultă că această voință nu este una voită și nemijlocită. ”

Judecătoare: ”Sunteți constrânsă, doamnă, să divorțați?”

Soția: ”Nu, doamnă, doresc să intru în legalitate”

Judecătoare: ”Datoria mea este să vă întreb. Dvs mai doriți continuarea acestei căsătorii?”

Soția: ”Nu”

Soțul: ”Da”

Judecătoare: ”Doamna nu mai vrea. În această situație, dacă doamna nu mai vrea și vrea să divorțeze, ați putea să divorțați de comun acord. Aveți această posibilitate: să ziceți da și celălalt da și instanța dă o hotărâre astăzi!”

Bărbatul: Nu

Jud: ”Deci dvs nu vreți să divorțați sub nicio formă. Perfect. Hadeți să discutăm despre probe.”

Precizăm că femeia a fost însoțită de o avocată cu experiență din Baroul Cluj, iar soțul s-a reprezentat singur.

Avocata: ”Probele cu înscrisuri și doi martori despre despărțirea în fapt și afirmarea profesională sub acest nume. Adresă de la asociația de proprietari unde locuiește domnul N…. de unde rezultă soția nu mai locuiește de mult timp”

Judecătoarea: ”Prin probele pe care le-a solicitat, doamna vrea să-și dovedească cererea, astfel cum a formulat-o. Dvs. aveți probe de propus ca să dovediți o stare de fapt contrară?”

Soțul: ”Am întâmpinarea”

Jud.: ”Interogatoriul, atât. Nu ați solicitat martori”

Instanța a stabilit un nou termen de judecată, când va avea loc interogatoriul soților și vor fi audiați cei doi martori propuși de femeie.

După ce a ieșit din sala de judecată, bărbatul ne-a spus că sunt căsătoriți de 45 de ani, că au doi copii și doi nepoți și că divorțul este motivat de bani și de afacerile în care este implicată femeia

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina