fbpx

O femeie care nu purta mască pe stradă și a vorbit urât cu polițiștii a fost încătușată

O femeie de 32 de ani a fost încătușată de polițiști în Piața Decebal din Oradea pentru că nu purta mască și a vorbit urât cu polițiștii. Femeia s-a ales cu două amenzi, după ce, somată fiind să poarte corect masca de protecție, a început să înjure organele de ordine publică.

IPJ Bihor a transmis următorul comunicat, citat de Bihon.ro:  „Cu privire la imaginile apărute în mediul online, facem următoarele precizări: Joi, 10 decembrie, la ora 14:25, o patrulă formată din doi polițiști de la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Oradea, în timp ce își desfășurau activitatea de patrulare pe raza municipiului Oradea, au observat, pe strada Menumorut din Oradea, o persoană de sex feminin care nu purta corespunzător masca de protecție.

Polițiștii au trecut la legitimarea persoanei respective, aducându-i la cunoștință faptul că purtarea necorepunzatoare a măștii de protecție reprezintă contravenție. În acel moment, persoana în cauză a devenit agresivă verbal. La solicitarea polițiștilor de a se legitima, femeia a refuzat să se legitimeze, polițiștii aducându-i la cunoștință faptul că refuzul de a se legitima reprezintă contravenție, moment în care femeia a luat-o la fugă.

Având în vedere comportamentul suspect al persoanei respective, respectiv refuzul de legitimare și faptul că aceasta a fugit, suspectând că ar exista un alt motiv ascuns pentru care femeia a avut acest comportament, polițiștii au urmărit-o, au imobilizat-o, iar din cauza faptului că persoana a continuat să fie agresivă fizic, verbal și recalcitrantă, au procedat la încătușarea sa.

Aceasta a fost condusă la sediul Poliției municipiului Oradea, unde a fost identificată ca fiind o femeie de 32 de ani, din Oradea. Față de aceasta a fost luată măsura sancționării contravenționale conform prevederilor Legii nr.61/1991, cu amendă în valoare de 250 de lei, pentru injurii și conform prevederilor Legii nr.55/2020, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru portul necorespunzător al măștii de protecție”, transmite comisarul-șef al IPJ Bihor, Alina Fărcuța.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina