fbpx
Acasă » STUDENT LA DREPT » O avocată este noul decan al Facultății de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj

O avocată este noul decan al Facultății de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj

Facultatea de Drept din Cluj a Universității Creștine ”Dimitrie Cantemir” București are un nou decan în persoana avocatei Anca Mihaela Georoceanu, doctor în drept fiscal.

anca georoceanuAnca Georoceanu a câștigat concursul organizat la București și a fost numită în funcția de decan, ocupată anterior de Corina Buzdugan. Aceasta mai avea din mandat, dar noul rector al universității, Cristiana Cristureanu, a decis organizarea de concursuri pentru toate funcțiile de decan din țară. Au concurat la Facultatea de Drept din Cluj, Corina Buzdugan și Anca Georoceanu. ”Suntem în continuare la fel de bune prietene”, ne-a spus noul decan, care are mandat de 5 ani.

Noul decan este printre puținii din țară care sunt și practicieni activi ai dreptului. De alfel, acesta a fost un avantaj în cadrul concurului. ” În planul meu, m-am axat mai mult pe partea practică, pe practica studenților, să-i stimulam pe colegii care sunt si practicieni să se ocupe cât mai bine de studenți”, a declarat Anca Georoceanu pentru Clujust.ro. Aceasta spune că va îmbina activitatea de decan cu cea de avocat, cu toate că este foarte greu. ”Este foarte multă muncă administativă, însă încerc să mă descurc pe două planuri, am stagiari, angajați. Am marșat pe faptul că sunt și practician la concurs și nu a fost un impediment, poate din contră să fi fost un atuu”, a spus avocata.

Aceasta are deja un proiect inedit: ”Sunt in discuți cu colegii să încercăm inființarea unui institut sau vedem cum se va numi pentru pregătirea studenților în vederea admiterilor, la INM, Barou, notariat. Avantajul nostru este că majoritatea cadrelor didactice sunt si pedagogi si practicieni pe toate materiile cheie in civil si penal. Poți să știi foarte mult drept, dar dacă nu știi să înveți studenții e degeaba”.

Anca Georoceanu a absolvit facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai și este avocat în Baroul Cluj din 1998. În cadrul facultății de Drept ”Dimitie Cantemir” Cluj, este conferențiar universitar, titular al cursului Dreptul Finanțelor Publice.

De altfel, Georoceanu este doctor în drept fiscal cu teza „Determinarea obligaţiilor fiscale ale societăţilor comerciale” susţinuta la catedra Facultății de Drept a Universității de Vest Timișoara, în iulie 2010. A contribuit la mai multe volume, inclusiv alături de marele profesor Mircea Minea.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina