fbpx
Avocata Flavia Maier, în centrul imaginii

O avocată din Cluj a primit despăgubiri de 10.000 euro pentru prejudiciu grav adus onoarei

O avocată din Baroul Cluj a câștigat definitiv despăgubiri morale de 10.000 de euro pentru prejudiciu grav adus onoarei, demnității și reputației profesionale de către un fost patron de firmă.

Avocata Flavia Maier, consilier în Baroul Cluj, s-a judecat mai bine de trei ani și jumătate cu Jakab Gerald Attila, într-un proces civil pe răspundere delictuală. Mai exact, avocata l-a chemat în judecată pentru că pârâtul a făcut afirmații jignitoare și calomnioase despre ea în paginile unui ziar. Trustul de presă a fost chemat în garanție, însă cererea de chemare în garanție a fost respinsă ca tardivă. De altfel, în prima sentință s-a arătat că jurisprudența CEDO este favorabile libertății de exprimare a jurnaliștilor.

După ce inițial acțiunea a fost respinsă, Tribunalul a trimis cauza spre rejudecare. Judecătoria Cluj-Napoca s-a pronunțat din nou in 5 mai 2016: ”Admite cererea, având ca obiect actiune in raspundere delictuala dresata de reclamanta Maier Flavia Ioana, in contradictoriu cu paratul Jakab Gerald Attila. Dispune obligarea pârâtului la plata sumei de 10.000 euro reprezentând despagubiri morale pentru prejudiciul grav adus onoarei, demnitatii si reputatiei profesionale în perioada ultimilor trei ani anterior promovarii prezentei actiuni, prin fapte ilicite constând în afirmatii jignitoare si calomnioase la adresa ei si a familiei sale în presa scrisa si în format electronic pe internet, precum si în formularea abuziva de plângeri penale. Dispune obligarea pârâtului la plata dobânzii legale de la data ramânerii irevocabile a hotarârii si pâna la plata efectiva a despagubirilor.”

Luna aceasta, Tribunalul Cluj a pronunțat decizia definitivă: ”Respinge ca nefondat recursul declarat la Jakab Gerald Attila împotriva Sentintei civile nr. 4425/05.05.2016, pronuntata în dos. nr. 3779/211/2013* al Judecatoriei Cluj-Napoca, pe care o mentine în totul. Obliga recurentul sa plateasca intimatei Maier Flavia Ioana suma de 300 lei, cheltuieli de judecata în recurs. Decizia este irevocabila.”

Pârâtul a deținut firma Jakab Company SRL, ce comercializa bijuterii, dar a cărei activitate este suspendată din 2009.

Comments

comentarii

31.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în cei doi ani de la declanşarea invaziei ruse, potrivit președintelui Volodimir Zelenski.... Citește mai mult
Universitatea Cluj nu a reușit să marcheze niciun gol în meciul contra Sepsi OSK, în etapa cu numărul 27 din Superligă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!