fbpx
Procuror Ciprian Man

Nulitatea acțiunii disciplinare față de procurorii Man și Ardelean de la Oradea

Secția pentru procurori în materie disciplinară din CSM a constatat nulitatea acțiunii disciplinare execitate de Inspecția Judiciară față de procurorii Ciprian Man și Cristian Ardelean, care au activat la DNA Oradea.

”Admite excepţia nulităţii absolute a rezoluţiei de exercitare a acţiunii disciplinare nr.2230/13/08.07.2019 dată în lucrarea nr.19-76 din data de 8 iulie 2019.

Constată nulitatea acţiunii disciplinare formulată de Inspecţia Judiciară împotriva pârâţilor procurori Man Ciprian Florentin şi Ardelean Cristian Marius, procurori în cadrul Parchetului de pe Iângă Tribunalul Bihor, având ca obiect săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Pronunţată în şedinţă publică, azi 2 iunie 2021.”, se arată pe ordinea de zi soluționată a secției.

Potrivit comunicatului Inspecţiei Judiciare din 2019, a fost exercitată acţiunea disciplinară împotriva celor doi procurori pentru manifestări ce aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului Justiţiei, săvârşite în exercitarea atribuţiilor de serviciu, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004.

“S-a reţinut că, în timpul şedinţei de analiză, desfăşurată într-un spaţiu accesibil mai multor persoane, procurorii cercetaţi au făcut o serie de afirmaţii, în prezenţa altor colegi, prin care au fost încălcate standardele de conduită impuse magistraţilor. Totodată, limbajul utilizat de procurori la adresa unor judecători de la Curtea de Apel Oradea este de natură a contraria şi indigna opinia publică, fiind vizibilă implicarea acestora în desfăşurarea unor activităţi care prin natura lor pot crea îndoieli cu privire la seriozitatea, independenţa, imparţialitatea şi integritatea procurorilor”, susţine Inspecţia Judiciară.

Ancheta Inspecţiei Judiciare în acest caz a fost demarată după ce avocatul Răzvan Doseanu din Oradea a publicat o înregistrare audio a unei şedinţe care ar fi avut loc la DNA Oradea în ianuarie 2018, în care apar cinci procurori, printre care şi Ciprian Man şi Cristian Ardelean, în care se vorbeşte despre unii judecători, chiar și de la Curtea de Apel Cluj.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns