fbpx

Notarii din România apar pe portalul european e-justice, iar avocații nu

Avocații mai primesc o lovitură după ce s-au uitat cu uimire la sprijinul primit de notari pe perioada stării de urgență. Pe portalul oficial al Uniunii Europene e-justice se regăsesc notarii din România, iar avocații nu.

Pe portalul e-justice, la secțiunea ”Cum să găsiți un...”, se precizează: ”Această secțiune vă oferă informații pentru a găsi diferiți practicieni în domeniul juridic.

Dacă sunteți implicați într-un litigiu sau dacă aveți nevoie de consiliere juridică, puteți apela la serviciile unui avocat.

Dacă doriți să asigurați securitatea juridică a unui document privat și opozabilitatea față de terți a acestuia, să obțineți executarea unui act, să apelați la arbitraj pentru soluționarea unui litigiu sau doar să obțineți consiliere juridică, puteți apela la serviciile unui notar.”

Dar gând apăsați pe linkul pentru a găsit un avocat, surpriză, România nu apare printre țările în care puteți căuta avocați.

 

În schimb, dacă dacă sunteți în căutarea unui notar, apare și țara noastră la opțiuni și puteți căuta notari publici după localitate și, dacă veți, și o anume limbă vorbită. Am căutat în Cluj-Napoca și, după cum vedeți, apar notarii cu numerele de telefon și limbile străine vorbite de fiecare.

Despre interfața de căutare „Găsiți un notar!”, se precizează: ”Această funcție a portalului e-justiție vă permite să găsiți ușor un notar pe teritoriul UE. Serviciul este oferit de Comisia Europeană, în colaborare cu organizațiile notariale participante.

Despre interfaţa de căutare „Caută un avocat!”, se precizează: ”Această funcţie a portalului e-justiţie vă permite să găsiţi uşor un avocat pe teritoriul UE. Serviciul este oferit de Comisia Europeană, în colaborare cu barourile naţionale participante”

Prin urmare, Uniunea Națională a Notarilor Publici a colaborat cu Comisia Europeană, iar UNBR se pare că nu.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina