fbpx

Noi lămuriri ale avocatei Ingrid Mocanu cu privire la ce a declarat la Curtea de Apel Sofia: ”judecătorul s-a arătat uimit”

Avocata Ingrid Mocanu, consilier în Ministerul Justiției, spune că judecătorul bulgar s-a arătat uimit de faptul că încă nu a fost despăgubită după achitarea în procesul în care a stat în arest preventiv: ”s-a mirat că nici până în prezent nu am nicio reparație pentru ceea ce am suferit.”

”Referitor la conținutul declarației mele în Bulgaria, unde, deși au fost prezenți niște ”reporteri”, s-a relatat nereal ce am declarat, relatez ce și cum pentru presa interesată, care mă tot întreabă:

1. NU am fost audiată pentru CONDIȚIILE de detenție din România: oricât de amator ar fi un judecător, nu poate audia un arestat (care a stat câteva luni într-o singură celulă, maxim 2-3) din urmă cu 7 ani, pentru a afla condițiile din pușcăriile românești. Nici nu am dat vreun răspuns la această întrebare, am susținut doar că am obținut despăgubiri de la CEDO pentru condițiile din arest, ceea ce este real (nu de la instanțele române).

2. La întrebarea cum sunt acum condițiile de detenție, am susținut că nu cunosc nici dacă s-au făcut investiții, nici altceva, ci ar trebui să analizeze rapoarte ale unor organe naționale sau internaționale, pentru că cetățenii români nu pot intra în pușcării să verifice cum sunt condițiile.

3. La întrebarea instanței dacă se acordă măsuri compensatorii în România pentru condiții de detenție, am afirmat că numai dacă se cer la instanțe, ceva general reglementat nu există și că a existat o lege a recursului compensatoriu, care a fost abrogată.

4. La întrebarea instanței ce măsuri reparatorii a luat Statul Român pentru a mă despăgubi după achitare (a întrebat și cât a durat procesul meu și pentru ce am fost arestată și cum a motivat instanța achitarea mea), am răspuns că nu am primit încă nicio despăgubire și că nu am o soluție definitivă în prezent în legătură cu despăgubirile solicitate de mine instanțelor române. Și DA, judecătorul s-a arătat uimit de asta și a întrebat unde lucrez în prezent. Când am răspuns că, în urma încetării suspendării, m-am reîntors în funcția inițială, la Ministerul Justiției, s-a mirat că nici până în prezent nu am nicio reparație pentru ceea ce am suferit.

5. Pentru ce am fost citată totuși? Pentru că, după cum susținea apărarea solicitatei și instanța a considerat a fi real: ar fi fost transmisă o adresă de la ANP din România, cum că solicitata ar fi fost cazată singură într-o celulă. Nu știu dacă așa s-a comunicat, sau dacă nu cumva inventează instanța bulgară, avocații, sau cine mai susținea asta prin instanța din Bulgaria, dar dacă așa este mie să îmi plătească cineva (director ANP, Statul Român) cheltuielile de deplasare și să îmi dea înapoi ziua de concediu (pentru că CPP sau CPC se referă doar la martorul care trebuie să fie despăgubit pentru declarații în fața instanțelor române, care aplică aceste coduri, nu la cele din Bulgaria).”, a postat Mocanu printre unele răutăți la adresa unor jurnaliști, pe care nu le redăm.

Într-o postare anterioară, tot azi, Mocanu scria: ”Am bani, că mi-au plătit cetățenii României drepturile salariale de care am fost lipsită cât timp niște ”procurorași” îmi fabricau dosare… i-aș lua de la Kovesi și ciracii ei și i-aș da ”deontologilor” de presă dacă acceptă să trăiască ce am trăit eu și familia mea”

Comments

comentarii

Un fost ministru al Sănătăţii atrage atenţia că Spitalul Regional Cluj este în pericol de a nu se construi din bani europeni din cauza întârzierilor prea mari la acest proiect.... Citește mai mult
Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR), s-a dezlănţuit la adresa primarului Emil Boc numindu-l mincinos, incompetent, paralel cu proiectele mari de infrastructură. Drulă este de părere că domnia lui Boc se apropie de sfârşit. „Un lucru e limpede, «Emile, vremea ta apune». Acum arăţi la fel de PSD-ist ca... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!