fbpx

Misterul din declarația de avere a europarlamentarului Daniel Buda: 100.000 euro de la CITR

În declarația de avere a europarlamentarului Daniel Buda (PNL) pe 2019 apare un venit de 100.000 de euro pentru o cesiune de creanță de la o firmă al cărei nume a fost scris greșit, intenționat sau nu. Cert este că lipsește parte esențială din numele firmei: CITR. Firma în discuție face parte din grupul CITR, fondat de Andrei Cionca.

Suma de 100.000 de euro se adaugă la câștigurile anuale de invidiat ale lui Daniel Buda pe anul 2019: peste 81.000 euro de la Parlamentul European, peste 600.000 lei (peste 120.000 euro) din servicii juridice ca notar și un ”mărunțiș” de peste 52.000 de lei de la UBB. Când le face pe toate? Și noi ne întrebăm.

Despre câștigurile fabuloase ale familiei Buda au scris colegii de la ZiardeCluj.ro aici. În ce privește suma cesiunea de creanță de 100.000 de euro, aceștia au scris că este vorba de un SRL cu nume indecifrabil. Asta deoarece Buda a fost șmecher. Pe lângă că a scris urât, nu a scris numele complet al firmei, adică exact partea esențială.

Daniel Buda a scris că a primit 100.000 de euro pentru o cesiune de creanță de la ”GROUP RESRL”. Clujust a descoperit că este vorba despre firma CITR Group Re SRL, înființată în 2018, ce are ca domeniu de activitate ”dezvoltare/promovare imobiliară”. Asociații din firmă sunt Andrei Cionca (președinte CITR Group) și alt SRL nou – CITR Group Business Solutions. Această din urmă firmă, înființată tot în 2018, cu obiect de activitate ”activități de consultanță în management”, îi are ca asociați pe soții Andrei și Andreea Cionca, Rudolf Vizental și Vasile Godîncă Herlea.

L-am întrebat pe europarlamentarul Daniel Buda de ce a scris greșit numele firmei care i-a dat 100.000 de euro și ce reprezintă acea creanță, dar am primit prin sms următorul răspuns: ”Mulțumesc pentru atenționare! O sa verific ! In rest declarația eu cred ca respecta toate standardele Informaționale prevăzute de lege ! Dar repet , este posibil sa fi greșit ceva pe acolo ! Tocmai de aceea este și prevăzută in lege procedura de corectare in 30 de zile parca!”

CEO-ul CITR, Vasile Godîncă, s-a rezumat la a ne spune că ”este un contract privat, confidențial. În rest, că a scris greșit sau nu domnul Buda în declarația de avere nu ne privește”.

Buda nu este la prima afacere cu CITR (Casa de Insolvență Transilvania), cele două părți intersectându-se în cadrul Silver Business Center de pe bulevardul Dorobanților. În 2009, celebra firmă Tower SRL a inculpatului Mihai Chezan ceda părți sociale din firma Silver Development SRL către Lilian Buda, soția europarlamentarului, și Globe Construct SRL, deținută de Ramona Diță din cadrul CITR.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina