Minor arestat preventiv după ce a lovit un jandarm în sediul unei instanțe. Și mama este cercetată

Un adolescent în vârstă de 16 ani din judeţul Argeş a fost arestat preventiv pentru ultraj, după ce a lovit un jandarm în sediul unei instanţe de judecată. Băiatul era însoțit de mama lui, care este cercetată acum pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Judecătoria Piteşti a emis, sâmbătă, mandat de arestare preventivă pentru infracţiunea de ultraj pe numele unui adolescent în vârstă de 16 ani din comuna Lunca Corbului, judeţul Argeş.

„În ziua de 19 octombrie a.c., un minor de 16 ani, din Lunca Corbului, care se afla la sediul unei instanţe de judecată, unde era însoţit de mama acestuia, fiind evacuat în afara sediului de către personalul cu atribuţii în acest sens din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, ar fi lovit pe unul dintre jandarmi. Ca urmare a acestui eveniment, în cauză a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj. Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, împreună cu poliţiştii delegaţi din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti, au continuat cercetările, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, a transmis IPJ Argeş.

Potrivit G4media.ro, adolescentul ajuns în arest pentru ultraj este cunoscut drept un adolescent-problemă. Surse judiciare au declarat pentru News.ro că pe numele lui exista deja un mandat de arest la domiciliu, fiind cercetat într-un dosar penal pentru fapte cu violenţă. El primise permisiunea să părăsească domiciliul şi se afla în faţa completului de judecată pentru a afla rezultatele unei expertize în cadrul unui dosar ajuns în faza de judecată.

Băiatul a devenit violent în momentul în care i s-a adus la cunoştinţă faptul că s-a constatat că a avut discernământ în momentul comiterii faptelor şi că urmează a fi judecat. Când judecătorii au cerut evacuarea sa şi a mamei lui, care deveniseră vocali şi foloseau un limbaj vulgar, fiind nemulţumiţi de vestea că adolescentul va fi deferit justiţiei pentru faptele sale, tânărul l-a lovit pe unul dintre jandarmii veniţi să îl scoată din sala de judecată. Alături de el este cercetată penal şi mama sa, acuzată de infracţiunea de tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Comments

comentarii

După protestele de la Palma de Mallorca, Barcelona vrea acum să le ceară vizitatorilor taxe și mai mari.... Citește mai mult
Duminică seara de la ora 19:00 va avea loc meciul dintre „U” Cluj şi Hermannstadt, pe Cluj Arena.... Citește mai mult

Lasă un răspuns